Лайм

Чоловіки спантеличені: Харві Вайнштейн після винесення вироку висловився про рух MeToo

Засуджений продюсер порівняв #MeToo з пошуком комуністів в роки холодної війни

11 березня Харві Вайнштейна засудили до 23 років позбавлення волі за згвалтування і примус до орального сексу. Виступаючи перед судом, опальний кінопродюсер розповів про свої стосунки з жертвами і назвав кризою рух #MeToo в США. Повний текст його промови опублікувало видання Page Six.

Фото: Getty Images

"З жінками, які свідчили в суді, у нас може бути різна правда, але мені шкода вас усіх. Мені шкода всіх чоловіків і жінок, які проходять через цю кризу в нашій країні просто зараз, - сказав Вайнштейн. - Ви знаєте, рух [MeToo] почався переважно з мене, я був першим прикладом, і зараз звинувачують тисячі чоловіків. З'явилася ціла генерація речей, які ніхто з нас не розуміє".

Засуджений секс-злочинець сказав, що з його обвинувачками Мімі Хейлі і Джесікою Манн він підтримував "дружні відносини". Після зґвалтування в 2013 році Хейлі пропонувала йому пообідати, радилася з ним з робочих питань і просила запрошення на каннські прем'єри. Манн, в свою чергу, просила знайти їй роботу і відкрити доступ на ексклюзивні вечірки.

"Я не кажу, що вони погані люди. Я провів чудовий час з цими людьми. Я просто повністю збитий з пантелику, і я думаю, що всі чоловіки спантеличені через всі ці речі, - припустив Харві. - Я хвилююся за цю країну. Мене турбує повернення чорних списків, як в 1950-х, коли людей ув'язнювали, бо думали, що вони комуністи. Думаю, таке відбувається зараз по всій країні. Це неправильно. Всі зараз в якихось чорних списках".

Найбільшим жалем Вайнштейна стало те, що він більше ніколи не побачить своїх дітей.

"Моя [перша] дружина Єва і моя дружина Реджина нічого не знали про це. Я пішов на все, щоб приховати свої позашлюбні зв'язки; це було жахливо, що я зробив, і бачить Бог, якби я міг повернути все назад, я б це зробив. Я був невірний обом, і я просто не можу сказати вам, як погано я себе почуваю з цього приводу. Знаєте, я ніколи більше не побачу своїх дітей, і вони - все для мене в цьому світі, - сказав він. - Я дійсно відчуваю каяття в цій ситуації, я відчуваю це глибоко в своєму серці".

Після винесення вироку і виступі перед судом Харві Вайнштейн поскаржився на біль в грудях і був доставлений в лікарню Бельв'ю. Його представник повідомив, що засуджений продюсер буде лікуватися від "поточних проблем з серцем", а також від "ускладнень, пов'язаних з операцією на спині".

  • Нагадаємо, що 4 березня Вайнштейну провели коронарну ангіопластику - процедуру, в ході якої в закупорену артерію вставили розширювач для поліпшення кровотоку.
  • Напередодні оголошення вироку адвокати Вайнштейна попросили пожаліти продюсера після падіння в тюрмі. Вони стверджували, що він не проживе за гратами більше 5 років.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Автор "найскандальнішої скульптури" України-2023 прокоментував спроби пошкодити його витвір

Скульптор Василь Корчовий висловився про критику його роботи Впевнена і спроб її пошкодити

Що буде модно восени 2023 року: головні тренди нового сезону

Якими модними речами урізноманітнити свій осінній гардероб в цьому році, щоб бути в тренді та завжди виділятися із сірої маси