Лайм

Гірськолижний курорт в Закопане: скільки коштує відпочинок в грудні 2019

Чи варто їхати в Польщу взимку

Закопане - популярний гірськолижний курорт. Особливо його облюбували українці, так як він є дуже непоганою альтернативою нашим карпатським гірським комплексам. Але чи варто дійсно їхати саме туди, адже ціни і умови в подібних місцях можуть бути абсолютно непередбачуваними? Ми вже все з'ясували і готові поділитися з вами всіма деталями.

Готелі

У грудні і січні в Закопане починається найактивніший сезон, тому ціни в цей період можуть значно зрости. Однак, готелі і хостели все одно залишаються досить доступними. Середня добова ціна за одну ніч - від 400 до 1500 гривень.

Найдешевшими, зрозуміло, є хостели. Але не варто плутати місцеві загальні кімнати зі звичайними європейськими. Тут хостели більше схожі на музеї, адже вони часто розташовуються в старих будинках з камінами і башточками. У такому будинку живуть від чотирьох до десяти чоловік. Найчастіше тут є холодильник, кілька ванних кімнат і інтернет.

Готелі коштують дорожче, але зате багато з них знаходяться ближче до схилів. Це спрощує завдання для лижників і сноубордистів, адже дорога до місця катання займе всього пару хвилин. Також з вікон готельних номерів часто відкривається гарний вид на гори або ліс.

Їжа

У простіших кафе можна пообідати за 15-20 злотих (близько 100-150 гривень). Ресторани коштують дорожче, там середній чек - 70 злотих (близько 450 гривень).

Також можна купувати продукти в магазинах. Коштують вони дорожче, ніж у нас, але не набагато. Молоко обійдеться в 4 злотих (26 гривень), куряче філе коштує 13 (85 гривень), хліб - 3 злотих (20 гривень), сосиски - 13 (85 гривень).

Гори

У Закопане 10 основних гірськолижних комплексів. Найпопулярнішими з них є Губалувка, Носаль, Каспровий Верх і Поляна Шимошкова. Катаються тут на висоті 830-2000 метрів. На кожній трасі є снігові гармати, освітлення, прокат спорядження, лижні школи і симпатичні затишні кафе.

Важливо пам'ятати, що багато трас пропонують скі-паси на свої підйомники. Це такий абонемент, з яким ви можете безлімітно користуватися підйомником протягом певного часу. Ціни на них приблизно однакові, цілий день обійдеться в середньому в 90 злотих (приблизно 600 гривень), півдня - 75 злотих (500 гривень).

Переліт

Закопане знаходиться практично на кордоні зі Словаччиною. Найближчі міста - Краків (110 км), Варшава (455 км) і Братислава (333 км). Тому найзручнішим варіантом є аеропорт в словацькому містечку Попраді, до нього добиратися потрібно всього 70 км.

Переліт туди і назад в грудні коштує від 2300-3000 гривень. Ціна залежить від дня тижня - в будні квитки дешевше, у вихідні вартість піднімається.

Від аеропорту до Закопане можна дістатися кількома способами: автобусом за 30 злотих (200 гривень), така дорога займе всього 2 години, поїздом за ті ж гроші, але довше - 4 години, або приватним трансфером за ціною близько 100 злотих (600-700 гривень ).

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.