Лайм

Куди поїхати у відпустку взимку: 3 альтернативи Туреччини і Єгипту

Цікаві ідеї для зимового відпочинку

Багато хто хоче поїхати кудись на зимові свята. Але яку країну вибрати? І куди відправитися, якщо стандартні туристичні місця не приваблюють? Ми підібрали для вас три кращих варіанту зимової відпустки і готові поділитися усіма цікавими деталями.

Чорногорія

Це хороший варіант для тих, кого цікавить літо посеред зими. Переліт в цю країну коштує близько 5000 гривень. Житло обійдеться в суму близько 250-300 доларів за 2 тижні.

Місцеві ціни приємно тішать, адже в більшості своїй виявляються не тільки схожими на наші, а й навіть менше. Також тут є де погуляти, для туристів влаштовують безліч цікавих програм та екскурсій. Для мандрівників з дітьми є дитячі заходи та інші оригінальні варіанти дозвілля.

Таїланд

Це варіант з більш дорогим перельотом, але і більш бюджетним житлом. Дістатися до Таїланду можна за 12 000 гривень, а от на проживання ви витратите значно менше - близько 100 доларів за 2 тижні. Можна знайти будиночки та номери ще дешевше, особливо в тому випадку, якщо шукати на місцевих сайтах, а не на міжнародних ресурсах.

Також часто номери коштують набагато менше, якщо знімати їх прямо на місці, без попередньої броні. Це може створити деякі труднощі, але допоможе заощадити чималу суму.

Порада від бувалого мандрівника: в Таїланді обирайте менш туристичні місця. Досить дорогим буде відпочинок, наприклад, на Пхукеті і Самуї. Паттайя - найгірший з варіантів, так як ціни там невиправдано високі, природи практично не залишилося, а туристів стільки (особливо взимку), що ніде яблуку впасти.

Набагато цікавіші і бюджетні варіанти - острови. Ко Тао, Ко Панган, Ко Чанг - тут ви знайдете ті самі пляжі з реклами "Баунті" і не будете переплачувати.

Європа

Якщо ви любите традиційні зимові свята, зі снігом, гірляндами і глінтвейном, вирушайте в Європу. Те, як тут відзначають Новий рік і Різдво, це справжня казка.

Всюди розставляють невеликі святкові містечка, де можна випити теплих напоїв і поїсти різної смакоти. Скрізь виблискують вогні, ввечері практично на кожній вулиці сяє ялинка ... Загалом, атмосфера тут непередавана. А найприємніше те, що провести тут час можна досить бюджетно.

Переліт до деяких куточків ЄС (наприклад, до Словаччини) коштує від 800 гривень за квиток в обидві сторони (якщо летіти лоукостом типу Wizzair). Проживання теж може бути недорогим, якщо вибирати хостели. В яких, до речі, є і окремі кімнати на двох.

Ну а ціни на їжу і напої тут теж цілком адекватні. Вони трохи вище наших звичайних, але, якщо порівнювати цінники саме під час зимових свят, наші ярмарки не поступаються за вартістю європейським.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.