Лайм

Як очистити келихи до блиску перед Новим роком: прості та швидкі способи

Вам знадобиться мінімум часу

Підготовка до новорічних свят починається за кілька тижнів: потрібно продумати меню новорічного столу-2022, не забути про подарунки для друзів та близьких, а також красиво прикрасити будинок. Здавалося б, усе вже готово. Але не поспішайте розслаблятися, адже завжди знайдуться деталі, про які згадуєш в останній момент. Як щодо ідеально вимитих келихів, які радуватимуть вас своїм зовнішнім виглядом усі свята? theLime знайшов у мережі кілька перевірених способів, щоб отримати бажаний блиск можна було легко та швидко.

Фото: unsplash

1 спосіб: відмиваємо келихи за допомогою активованого вугілля

Для цього потрібно 12 таблеток активованого вугілля перетворити на подрібнений порошок, після чого змішати з 2 літрами теплої води. Потім опускаємо в цю суміш келихи та починаємо натирати їх мочалкою. Посуд бажано повторно промити у холодній воді – так засіб дасть більш виражений ефект.

2 спосіб: відмиваємо келихи за допомогою нашатирного спирту та перекису водню

Для цього візьміть 3 столові ложки перекису водню, 1 столову ложку спирту і змішайте з водою (пропорції вказані на 5 л.). Все ретельно перемішайте та опустіть келих у ємність на півгодини. Після закінчення зазначеного часу виймайте посуд. Келихи теж рекомендується промити у холодній воді.

Фото: unsplash

3 спосіб: відмиваємо келихи за допомогою оцту

На 1 літр води знадобиться 1-2 столові ложки оцту. Інгредієнти ретельно перемішайте, після чого приступайте до миття келихів мочалкою. Прополощіть посуд у холодній воді. Третій спосіб миття келихів до блиску можна назвати найшвидшим, але від цього не менш ефективним.

Як бути з келихами із кришталю?

Тут підійти до вирішення питання слід ще відповідальніше. При неправильному догляді особливий вид скла може зіпсуватися або деформуватися. Для початку застеліть раковину м'яким кухонним рушником – це необхідно для того, щоб уникнути тріщин. Залийте келихи теплою водою та починайте мити їх по одному. Рекомендується використовувати щадний миючий засіб. Також для миття кришталевого посуду можна сміливо використати спосіб №3: змішати воду з оцтом. Розчин з води та оцту легко впорається з небажаними плямами, а також запобігає їх появі у майбутньому.

Фото: unsplash

Для полірування кришталевого скла візьміть ½ чайної ложки солі та білого оцту. Нанесіть цей засіб на посуд та залиште на 10 хвилин. Після чого прополощіть келихи у воді та відполіруйте серветкою з мікрофібри.

  • Дізнайтеся, що можна і не можна дарувати на рік Тигра. На думку астрологів, деякі подарунки можуть роздратувати Водяного Тигра і принести нещастя. У той самий час є предмети, які можуть сподобатися символу року.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як позбутися пирію на городі: кілька способів, які справді працюють

Як боротися з пирієм на городі - ефективні способи, які допоможуть позбутися бур'яну на участку - прості лайфхаки

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару