Погляд

Щоб "бутерброд" не впав "Кримом донизу", було вирішено заховати його глибше

Олександр Сотник пояснив, чому президент РФ ліквідував так званий "Кримський федеральний окург"

Фото:

Останні кадрові укази президента РФ Володимира Путіна, а також його рішення про скасування так званого "Кримського федерального округу" з включенням його до складу Південного ФО, дали неабияку тему для розмов як в Україні, так і в Росії. Чого хоче домогтися Путін, призначаючи губернаторами силовиків, і чи варто хвилюватися Україні, - "Апострофу" розповів російський журналіст і блогер Олександр Сотник.


Коли луб'янські пацани крали "кримський бутерброд" - вони обіцяли кримчанам "особливий статус", особливе ставлення, дотації, пенсії, привілеї і так далі. Словом – повний набір "братньої любові". Ясна річ, обдурили. Потім навіть зізналися: "Грошей немає, тримайтеся тут..." І для того, щоб цей "бутерброд" не впав "Кримом вниз", було прийнято рішення сховати його глибше в кишеню, позбавивши окремого статусу. Який такий "Кримський федеральний округ"? Ви про що? Крим тепер – як усі. Як Ростовська область або яка-небудь Калмикія. Спритність державних рук, і нічого особистого...

Влада чекістів розсипається на очах. Витікає крізь пальчики разом з грошовим потоком, що стає все тоншим. Саме тому Путін вже не довіряє колишнім губернаторам і повпредам, він тасує колоду, висмикуючи з неї своїх "пікових валетів" так "королів" - силовиків з ФСБ, МВС, ФСТ... Йому потрібні швидкі і по-військовому чіткі дії на місцях в прийдешній період соціальної нестабільності. Дії без всяких сумнівів, з подальшими звітами. Йому необхідно, щоб його накази – а характер їх буде лише посилюватися – приймалися до виконання без обговорень, і були виконані чітко і блискавично.

Україні, загалом, нічого не загрожує. Все найгірше вже сталося. Єдине, що обтяжує ситуацію – це явне погіршення самопочуття "скаженого сусіда". Мати під боком агресивну догниваючу імперію – звичайно, неприємно. Особливо – коли розумієш, що цей істерик, що колотить посуд у власному будинку, може запросто жбурнути камінь і в твоє вікно. Світова громадськість, на жаль, поки готова до сейозних заходів щодо нейтралізації хулігана, вичікуючи момент, коли сили покинуть його, і він завалиться сам. Але до цього моменту всередині власного будинку він здатний ще накоїти чимало лиха, що, швидше за все, і буде відбуватися найближчим часом.

Читайте також

Концерт не за заявками: для кого грав Блінкен у київському барі

У Энтони Блинкена есть задача - понять что происходит в Украине

Ядра Путіна: чи спрацює останній аргумент Кремля

У Путина нет другого выхода, кроме как пытаться запугать страны Запада

Повернення "блудних синів": чи допоможе Україні ЄС з ухилянтами за кордоном

Реальных юридических оснований для принудительного возвращения военнообязанных из Европы в Украину нет