Такої температури вже не буде: синоптики розповіли про погоду на кінець серпня

Вдень ще буде спекотно, а вночі - вже прохолодно

Фото: УНІАН

Календарне літо 2018 наближається до кінця, проте фінальним акордом сезону, що минає, стануть затяжні вихідні на День Незалежності України. Чи не зіпсує погода святковий вікенд, дізнавався "Апостроф".

За даними Укргідрометцентру, в п'ятницю, 24 серпня, на День Незалежності, практично на всій території країни буде суха і малохмарна погода. Тільки у західних областях Україні пройдуть невеликі дощі з грозами. Температура повітря в цей день на півночі, сході, заході і в центрі країни буде триматися на рівні 26-29 градусів вище нуля, а вночі стовпчик термометра опуститься до 11-15 градусів. На півдні буде трохи тепліше: близько 28-30 тепла вдень і 16-18 вище нуля вночі.

У суботу, 25 серпня, дощі продовжать заливати захід країни, але минуть решту території. В цілому, температурна картина практично не зміниться: денні 27-29 градусів тепла і нічні 12-15 вище нуля будуть спостерігатися на заході, в центрі, на сході і півночі України, а на півдні синоптики прогнозують 29-33 тепла вдень і близько 18 градусів вище нуля в нічний час доби.

А ось в останній день тижня, 26 серпня, в Україну знову повернеться спека. Правда, душно буде не скрізь. На Західній Україні під акомпанемент дощів температура опуститься вдень до 21-26 градусів тепла, а вночі синоптики очікують близько 14 вище нуля. На півночі країни 28-30 градусів тепла стануть нормою в денний час доби, а вночі температура опуститься до 15 градусів з позначкою "плюс". На решті території країни: в центрі, на півдні та сході вдень очікується від 30 до 33 градусів вище нуля, і тільки вночі стовпчик термометра покаже рятівні 16-19 тепла.

Прогноз погоди на п'ятницю, 24 серпня Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на суботу, 25 серпня Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на неділю, 26 серпня Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на понеділок, 27 серпня Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на вівторок, 28 серпня Фото: meteo.gov.ua
1 / 1

Розрахунки погоди народного синоптика Леоніда Горбаня близькі до прогнозу Гідрометцентру.

"У моїх розрахунках опадів на ці святкові дні немає. Температура повітря буде на рівні 27-29 градусів тепла, але точно не більше. Такої спеки, як було кілька днів тому - 33-35 градусів вже в цьому році не буде", - розповів "Апострофу" народний синоптик.

Читайте також

Захід лише розігріває апетити Путіна - боєць 23 бригади "Буревій"

Военнослужащий 23-й отдельной механизированной бригады ВСУ Алексей Чайковский - откровенно о войне в Украине

Фейки та штурми: що зараз відбувається під Часовим Яром

Несмотря на фейковые победы, в реальности россияне не могут добиться результатов на Донбассе

"Вибухова хвиля" з Криму: як підприємці-колаборанти фінансують армію Росії українськими грошима

Колаборанты отец и сын Носовы украинскими деньгами финансируют армию России