І знову літо: синоптики розповіли, як зміниться погода в Україні

Синоптики розповіли про погоду на середину вересня

Фото: УНІАН

Перший тиждень календарної осені в Україні відзначився дощами, зниженням температури повітря і похмурим небом. Втім, синоптики запевняють, що в найближчі дні метеорологічна картина зміниться, і тепло знову повернеться на територію країни.

Згідно з даними Укргідрометцентру, вже з середи, 12 вересня, в Україну повернеться сонячна погода. Тільки в столиці небо затягне хмарами, а на решті території країни буде спостерігатися абсолютно ясне небо. У цей день найтепліше буде на сході: 26-28 тепла вдень і 12-14 градусів вище нуля в нічний час доби. На заході, півдні, півночі і в центрі повітря вдень прогріється до 24-26 градусів з позначкою "плюс" і близько 14 градусів тепла синоптики очікують вночі.

У четвер, 13 вересня, небо над Києвом проясниться, і сонячний день очікується на всій території країни. На сході і Закарпатті денні показники температури сягатимуть 29 градусів тепла, а нічні - 12-14 з позначкою "плюс". На півдні, півночі, заході і в центрі буде трохи прохолодніше: 24-27 тепла вдень і 14-17 вночі.

Дивіться також: Справжній кінець світу: з'явилися вражаючі фото і відео смерчів і блискавок у Феодосії

У п'ятницю, 14 вересня, метеорологічна картина не зміниться, лише у Криму очікуються короткочасні дощі. А ось в суботу, 15 вересня, в Україну знову повернуться дощі. Заллє Західну Україну, схід, Крим і Херсонську область. У центрі і на півночі країни буде сухо, однак небо затягне хмарами. Найпрохолодніше в цей день буде на заході країни і сході: 22-26 тепла вдень і 12-14 вночі. На півдні, півночі і в центрі України синоптики очікують близько 27 градусів з позначкою "плюс" в денний час доби і 14-16 в нічний.

Прогноз погоди на вівторок, 11 вересня Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на середу, 12 вересня Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на четвер, 13 вересня Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на п'ятницю, 14 вересня Фото: meteo.gov.ua
1 / 1
Прогноз погоди на суботу, 15 вересня Фото: meteo.gov.ua
1 / 1

За словами народного синоптика Леоніда Горбаня, поточний тиждень дійсно буде теплим і ясним.

"Дощі припиняться 12-13 вересня, і опадів не варто очікувати до 24 вересня. Буде ясно, тепло, а денні температури піднімуться до 26-28 градусів. Така погода, згідно з розрахунками, буде спостерігатися до 25 вересня, - каже "Апострофу" народний синоптик. - Після 25 вересня буде різке зниження температури до 15-17 градусів тепла і знову повернуться дощі, які йтимуть до кінця місяця".

Читайте також

"Резерв" мінус: чому маса українців миттєво опинилась у розшуку ТЦК

Украинцы столкнулись с массой проблем, установив себе приложение Резерв+ - от некорректных данных до объявления в розыск

Зможуть повторити? Чи буде наступ росіян на Сумщину

Россияне не смогут продвинуться далеко, так как не имеют на Сумском направлении достаточно сил

Чи всім чоловікам потрібен штрих-код ТЦК: роз'яснення Міноборони

Кому с 18 мая обязательно нужно получить VIN-код в ТЦК - спикер Минобороны Украины Дмитрий Лазуткин объяснил для всех украинцев