Погляд

Ніколи ми не будемо братами: як Росія намагається затягнути Україну до неоімперії

Путін мріє про новий СРСР, але він не врахував, що Україна має інше життя

Фото: detector.media

30 грудня виповнюється 100 років створення Радянського Союзу, який розпався у 1991 році. Але кремлівський диктатор володимир путін не полишає надій відновити СРСР та грає на ностальгічних почуттях своїх громадян, щоб відродилась імперія. Саме тому путін розв'язав криваву війну з Україною з метою захоплення українських територій. Та не врахували у Кремлі, що Україна стала на свій шлях цивілізаційного росту у бік євроатлантичної спільноти і це історичне колесо зупинити вже неможливо. Таку думку в ефірі Апостроф TV висловив військовий експерт ПЕТРО ЧЕРНИК.

Московська імперія, немає значення в якому вигляді вона була - царська чи більшовицька імперія - не може існувати без України. Це історична константа, яку ми маємо розуміти. Насправді сходження московського імперіалізму, починаючи із царату та в розквіт Радянського Союзу побудували українці. Прізвища можна назвати дуже довго, від Феофана Прокоповича, котрий за наказом Петра І написав московитам першу достойну, адекватну абетку, закінчуючи нашими академіками Корольовим та Глушко, які насправді побудували їхню ракетно-космічну галузь. Ну а випускники Івано-Франківського інституту нафти та газу і досі піднімають їхню нафтогазову промисловість, яка на цю хвилину є базисом їхньої економіки. От така сурова дійсність.

До речі, є маловідомий вислів Петра І, який не люблять згадувати росіяни: "Бережіть народ малоросійський, бо це світоч народу російського". І взагалі всю філософію освіти та росту заклали їм українці. Тому насправді без нас імперія неможлива, і вони зробили останній ривок, щоб повернути Україну назад у своє лоно. Проте не повернули і не повернуть, вони приречені. Питання лише у тому, коли остаточно рухне той Карфаген.

Читайте: Епоха "чорних лебедів": яким був 2022-й рік та чого чекати в наступному

Росіяни себе бачать в СРСР. І давайте не недооцінювати значення історичного розвитку і те, що називається історичний менталітет. Звідки там взятися хоч якимось демократичним цінностям. Їх ніколи не було. Унікальність московського імперіалізму полягає в тому, що лише дві імперії світу, а насправді - одна велика історична, зробила рабами свій власний народ. Я маю на увазі татаро-монгольську імперію і як її продовження, усі різновиди російського імперіалізму. Вони раби, а пропаганду не можна недооцінювати. Як казав доктор Геббельс: дайте мені засоби масової інформації і я будь-яку націю перетворю на стадо свиней. Є три головні принципи Геббельса: пропаганди має бути багато, вона має бути зрозумілою і їй немає бути альтернативи. Так от у цій частині вони підняли на такий височезний рівень, що тут у найближчі десятиліття, а то й сторіччя наперед, ніхто нічого подібного не зробить. І направду так там все і склалося, ностальгія – це колосальна людська емоція, а в їхньому випадку вона має всеохоплюючий суспільний характер. Вони так живуть. І допоки оця імперія не розвалиться на 15-20 країн, допоки у них не заберуть ядерну зброю, там нічого не зміниться.

В Україні старше покоління, можливо, десь і має совкові рефлекси. І пам'ятаємо, що "совок" у свої останні фази життя – це всесильна та всеохоплююча корупція. І десь, можливо, цю гілку нам доведеться доволі довго рубати. Але сам факт того, що українці здійснили у кінці XX та на початку XXI століття три соціально-психологічні революції – Революція на граніті, Помаранчева революція та Революція Гідності - це є ознакою того, що ми волелюбний народ і ми готові безповоротно повертатися у лоно європейської цивілізації.

Що ж насправді не зрозуміли московити, і чому вони цю війну обов'язково програють, бо вони думали, що за ситу пайку нафтогазових доларів, можна тримати рабів у покорі. Саме так вони дивляться на своє населення, але вони не зрозуміли, що українці – це абсолютно інший етнос і демократизм вроджений у нас з нашої прадавньої історії. Цього вони не зрозуміли і не зрозуміють. І розвіюється кінцевий міф про "один народ".

Я впевнений на 100%, що Україна стала на свій шлях цивілізаційного росту у бік євроатлантичної спільноти і це історичне колесо зупинити вже неможливо. Та на превеликий жаль ми платимо за це колосальну ціну.

Читайте також

"Несподіваний" наступ: чому росіяни змогли швидко підійти до Вовчанська

Россияне продолжают атаку, не считаясь с потерями, и сдерживать их крайне непросто

Переворот у світі платежів: оплата криптою від сумки Gucci до нерухомості в ОАЕ

Марина Тендитна рассказала что можно купить за криптовалюту и как ею пользоваться

Захист України: як українських школярів готуватимуть до війни

Украинских школьников будут учить, почему важно защищать Украину