Погляд

Істоти не з класу людей: чому росіяни радіють, коли Україна без світла

Російські пропагандисти отримують садистське задоволення від страждань інших

Росіяни радіють, коли українці сидять без світла Фото: slovoidilo.ua

Російські пропагандисти не соромлячись радіють ракетному терору, який вони влаштували в Україні. Якщо раніше обстріли виправдовувалися якоюсь необхідністю перешкодити українським військовим просуватися на фронті, то зараз це перетворюється на справжнісінький джихад. Ці кровожерливі істоти, яких і людьми назвати не можна, отримують абсолютно садистське задоволення від страждань інших. Крім того, їх підтримує певний відсоток російського населення, яке хоче дійти до Києва за будь-яку ціну, навіть шляхом ядерного знищення світу. Таку думка в ефірі Апостроф TV висловив російський опозиційний журналіст ІЛЛЯ ШЕПЕЛІН.

Я сподіваюся, що більшість росіян не готові приймати (за належне) постійний ракетний обстріл України, але пропаганда діє найжахливішим методом. Якщо у жовтні була така лінія, мовляв, доводиться, інших варіантів, щоб якимось чином не дати українській армії пересуватися фронтом – немає. А отже, треба бити по ТЕЦ для того, щоб не було електропостачання і поїзди не могли курсувати. Це було у жовтні після того, як російські війська тікали із Харківської області.

Читайте: Порвати "кишку" окупантам: що зараз відбувається на півдні України

А ось у листопаді після Херсона – це вже перетворюється на справжнісінький джихад. Наприклад, пропагандист Гаспарян каже, що це Україні за знищення православ'я. І ти бачиш тисячі лайків, які ставлять його читачі в соцмережах, і просто дивуєшся. Це вже якесь повне розлюднення цих персонажів. Єдине, чим вони можуть живитися – це кровожерливість, відчуття того, що вони ведуть якусь безперервну війну. А оскільки на фронті не дуже виходить, залишається відіграватись на звичайних українцях.

Серед російської аудиторії 5-10% – це точно кровожерливі люди, які підтримують війну, хочуть дійти Києва за будь-яку ціну, навіть шляхом ядерного знищення світу тощо.

Чи більшість глядачів готові розділити цю риторику, я точно не можу сказати. Але ми бачимо, що протестувати вони не виходять. Люди залишаються або байдужими, або заляканими.

Найжахливіша риторика наче струм вражає людей з телевізора, і нещодавно був сюжет на одному з провідних російських телеканалів, де ведучий з посмішкою розповідав про те, що в Україні десь немає електрики, доводиться генератори ставити у підвалах, а люди від цього задихаються, волосся доводиться сушити. над газовою конфоркою, а вечерю розігрівати на свічках. І вони справді сміються і відчувають якесь зовсім упирське задоволення від того, що відбувається.

Цих людей не варто вписувати до класу російських людей, як і до класу людей взагалі, бо це вже якась нелюдська поведінка, коли люди отримують абсолютно садистське задоволення від страждань інших. Це не просто пропагандисти – це садисти. Вони відчувають насолоду від того, що комусь погано і, на жаль, інформаційні телеканали виглядають переважно так. І вже виправдовуватися, називаючи ці обстріли якоюсь стратегією, не треба. Це просто стратегія отримання насолоди для цих садистів-пропагандистів.

Читайте також

Біля ніг Путіна: чому Тбілісі відвертається від Заходу

Из-за принятия закона Грузия рискует остаться в полной международной изоляции

Російська гра престолів: що задумав Путін, змістивши Патрушева та Шойгу

Путин явно хочет, чтобы Россия окончательно перешла на военные рельсы

Росія заробляє мільярди на нафті: як перекрити цей "кран"

Запад должен ужесточить санкции против России, чтобы лишить ее большей части черных доходов