RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Під Одесою потужний град вбив сотні рідкісних тварин - сумні кадри

Увечері, 31 липня, в Татарбунарському районі Одеської області, в зоні сіл Дивізія і Вишневе, пройшла потужна злива і випав рясний град, через який загинули птахи.

Про це повідомляє директор НПП "Тузловські лимани" Іван Русєв.

Літні зливи і град не рідкість, але такої сили град і такої потужності злива - це вкрай рідкісне явище. Стихія пошкодила не лише урожай на полях, в садах і городах, загинуло кілька овець, кіз, одна корова і представники дикої фауни.

"Про те, що під сильним градом загинули десять лелек, повідомила нам мешканка села Дивізія Олена Староверова. Ще двох поранених градом лелек, вона забрала до себе додому. Повідомлення було надіслано на четвертий день після негоди. Обстеження співробітниками НПП "Тузловські лимани" території заплави річки Хаджидер спільно з Оленою, а також підрахунок трупів птахів, залишків пір'я, скелетів, показало, що масштаби негоди для птахів виявилися сумними", - повідомив Іван Русєв.

За його даними всього загинуло 11 лелек, 32 кулика чибиса, 10 куликів фіфі, три сизоворонки, сотні шпаків, більше 50 дрібних горобиних птахів з яких жовті і білі плиски, камишеві вівсянки, вусаті синиці.

"З урахуванням того факту, що в перші кілька днів загиблих і поранених птахів ловили і з'їдали пернаті і наземні хижаки, можна припустити, що число загиблих птахів тільки на маленькій ділянці заплави річки Хаджидер загинуло щонайменше 300. Один з двох лелек, яких підібрала місцева жителька Олена, вижив. Однак, він осліп від ударів градин і у нього трохи порушена координація. Птах дуже довірливий і навіть не намагається літати. Їсть важко. Ми назвали його Робінзоном і забрали з собою. Зараз Робінзон на реабілітації", - написав Русев.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Сумській області на території Гетьманського національного природного парку, поблизу села Буймерівка Охтирського району сталася пожежа, в якій загинуло безліч птахів.