RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

У NASA показали відео двох потужних вибухів на Сонці - частинки можуть долетіти до Землі

Супутник NASA зафіксував два потужні спалахи на Сонці, які сталися на початку 2021 року з інтервалом в декілька секунд, в результаті чого до Землі ринули два потоки заряджених частинок.

Кадри цього вражаючого феномена опубліковано британським виданням Еxpress.

Викиди частинок трапилися в південній півкулі нашого світила і були викликані процесами, що відбуваються глибоко в ядрі Сонця. На опублікованому відео можна побачити, що перший спалах стався на 6 секунді, а наступний - з інтервалом в 11 секунд.


Подвійне виверження може мати акумулятивний ефект, оскільки частинки рухаються з різною швидкістю, перший викид - повільніше, а другий його наздоганяє. Таким чином потік частинок стане подвійним ударом при зіткненні з магнітосферою Землі, викликаючи тим самим видовищне полярне сяйво.

Дослідники також відзначають, що наслідки сонячної шторму можуть виходити за межі північного або південного сяйва.

В основному магнітне поле Землі захищає людей від випромінювання сонячних спалахів, але такі бурі можуть впливати на супутникові технології.

Як повідомляв "Апостроф", коли Сонце стане червоним гігантом - приблизно через 5 млрд років - люди зможуть перебратися на Плутон, де на той час будуть придатні для життя умови.