RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Як порушують жорсткий локдаун в Києві і Харкові: з'явилися фото і відео

Жителі Києва і Харкова, в яких був запроваджений локдаун через збільшення числа заражених COVID-19, ігнорують карантинні обмеження.

Зокрема, гіпермаркети "Епіцентр", незважаючи на "червону" зону карантину, продовжують працювати в звичайному режимі в Києві.

За словами підприємця Олександра Соколовського, перед "Епіцентром" на вулиці Григоренка парковка забита автомобілями, а на касах товпляться покупці.

"Для вигляду на рівні вище голови (!) висять загороджувальні стрічки з табличками, на яких можна прочитати, що продаються тільки квіти, побутова хімія та продукти. Але за стрічки все спокійно заходять, вибирають, все, що хочуть і їдуть з візками на касу. І всім пофіг, що заборона, що інші законослухняно закриті на карантин і схоже ще надовго. І що це звичайний промтоварний роздріб, навіть не обтяжують себе імітацією під інтернет-доставку на місці!", - емоційно написав Соколовський у своєму Facebook.

Схожа ситуація і в Харкові, де з 11 квітня почав діяти жорсткий локдаун. За даними Telegram-каналу "Труха", люди ігнорують карантинні обмеження, гуляють юрбами в парках і не дотримуються соціальної дистанції.

"Закриті атракціони в парку Горького не зупиняють городян поширювати британський штам", - йдеться у підписі до відеоролика.

Раніше ми розповідали, як в Україні ослабили карантин в "червоних" зонах.