RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Справа ексрозвідника Червінського: суд ухвалив рішення під крики "ганьба"

8 травня суд вкотре залишив під вартою колишнього розвідника Романа Червінського, якого звинувачують у перевищенні повноважень під час спроби викрадення російського літака.

Таке рішення ухвалив Кропивницький апеляційний суд, передає "5 канал".

Читайте також: Справа Червінського: яке рішення схвалив суд щодо ексрозвідника ГУР

Судді відмовили в задоволенні апеляції. У зв'язку з цим Червінський перебуватиме надалі в СІЗО до 17 червня 2024 року.

Друга частина засідання у Кропивницькому апеляційному суді, де розглядалась скарга захисту Червінського, тривала більш ніж шість годин.

Підтримати військового прийшли активісти. Йдеться про пів сотні осіб з плакатами, футболками та шоперами із зображенням обвинуваченого та вимогою зупинити несправедливе обвинувачення, на їхню думку.

Один з адвокатів Костянтин Глоба просив суд заслухати свідка у справі Віктора Ганущака, керівника Червінського, який міг підтвердити, що спецоперацію, в якій обвинувачують ексрозвідника, було погоджено на найвищому рівні.

"Прошу заслухати свідчення пана Ганущака. Він був безпосереднім керівником Романа Червінського. Він міг підтвердити, що операція була погоджена на найвищому рівні, кожен крок узгоджувався з керівництвом. Тому обвинувачення і утримання під вартою є необґрунтованим", - заявив правозахисник.

Проте суд на вимогу прокурора не дав згоду на допит та зробив зауваження активістам, які почали скандувати "ганьба".

Розвідник під час засідання заявив, що у справі містяться розбіжності між первинними і повторними допитами одних і тих же свідків, а частина протоколів допитів зникли.

"Мої показання не змінилися за весь цей час жодного разу. І якби я передав інформацію ворогу, то це державна зрада, стаття 111. Але мене звинувачують у перевищенні повноважень. Начебто я не повідомив СБУ чи ГУР. Це виходить, що передавати інформацію ворогу з погодження ГУР можна? Ви розумієте абсурдність цього звинувачення?! А я через цей абсурд вже більш як рік у тюрмі. Добре, що у мене є історія в СБУ, по знешкодженню російських терористів: тому в мене така підтримка є. А якби її не було?", – повідомив він.

У підсумку судді після виходу до нарадчої кімнати озвучили ухвалу про залишення в силі рішення Кіровоградського райсуду. Відповідно до неї, Червінський лишився під вартою. Судді та прокурори залишили залу суду під скандування "Ганьба!".

Раніше ми повідомляли про те, що український розвідник розповів про агентуру в Москві.

  • Вас також може зацікавити:

Суд виніс нове рішення у справі розвідника Червінського: що відомо

Справа ексрозвідника Романа Червінського: полковника готові взяти на поруки

Слідство ще має довести причинно-наслідковий звʼязок: військовий експерт про справу розвідника Червінського, відео