RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Україна вийшла у плейоф відбору на чемпіонат світу-2022

Збірна України обіграла національну команду Боснії та Герцеговини у матчі заключного туру відбіркового турніру чемпіонату світу-2022 та змогла пробитися до раунду плейоф.

Цьому також посприяла перемога французів над фінами у паралельному поєдинку. Зустріч у місті Зеніца завершилася з рахунком 2:0.

У першому таймі "синьо-жовті" володіли невеликою перевагою, але напружували воротаря господарів Миколу Василя лише дальніми ударами: небезпечно пробивали Руслан Малиновський та Олександр Зінченко, але обидва – неточно.

Боснія і Герцеговина повинна була відкривати рахунок на 45-й хвилині. Після подачі кутового Денніс Хаджикадуніч виграв повітря і пробив головою, але приголомшливий сейв зробив Георгій Бущан, який витяг м'яч із самої стрічки.

Після перерви малюнок гри не змінився, але "синьо-жовтим" таки вдалося забити. Це Віктор Циганков обіграв суперника на лівому фланзі та прострілив, Андрій Ярмоленко замкнути його пас не зміг, а ось Зінченко відправив м'яч уже у порожні ворота.

А на 79-й хвилині Артем Довбик закріпив перевагу "синьо-жовтих". Форвард "Дніпра-1" від центру поля втік на побачення з Василем і спокійно того переграв, пробивши в самий кут його воріт.

Відбірковий турнір ЧС-2022, група D

Боснія та Герцеговина - Україна - 0:2

Гол: Зінченко, 59; Довбик, 79.

Збірна України фінішувала другою у своїй групі, набравши 12 очок. Французи (18 балів) стали першими, фіни (11) – третіми, Боснія та Герцеговина (8) – четвертою, Казахстан (3) – п'ятим.