RU  UA

​Змиті дороги та знеструмлені будинки: міста Канади, США та Єгипту опинилися під водою

Канадську провінцію Британська Колумбія накрила масштабна повінь. Через негоду закрили автомагістралі та основні маршрути. Вирує стихійне лихо і в сусідніх Сполучених Штатах, там оголосили надзвичайний стан. Знеструмлено понад півсотні тисяч будинків. Також під водою опинилося одне із курортних міст Єгипту

Про це йдеться в сюжеті Апостроф NEWS на Апостроф TV.

Фермери та волонтери міста Абботсфорд рятують корів від загибелі. Через масштабні повені в Британській Колумбії, тварини можуть загрузнути у болоті.

“Коли я бачу телят, які можуть потонути, у мене серце крається. Я пишаюся нашою громадою, що ми змогли частину врятувати. Це катастрофа. Наше місто на три чверті складається з сільськогосподарських угідь. Ми будемо вивозити корів човнами. Ми можемо впоратись, але розраховуємо на допомогу”, – розповідає мер Абботсфорду Генрі Браун

На рахунку рятувальної бригади вже півсотні голів великої рогатої худоби. Через негоду в регіоні закрити автомагістралі та всі основні маршрути.

“Будинок моєї тітки під водою. Мій двоюрідний брат із жінкою лише повернулися з пологового. Їм немає де жити”, – розповідає місцева жителька Бейлі Аллен.

Стихія забрала життя однієї жінки. Ще двоє людей зникли безвісти. Тисячі людей залишились без електропостачання. Утім, синоптики тішать прогнозами - пік негоди уже минув. Тож незабаром ситуація має покращитись.

Тим часом у сусідніх Сполучених Штатах негода лише набирає обертів. У штаті Вашингтон, біля кордону з Канадою, евакуювали більше, ніж півтисячі людей. В регіоні оголосили надзвичайний стан. Понад півсотні тисяч будинків знеструмлені. Деяких мешканців евакуюють гелікоптерами.

Влада закликає місцевих жителів самостійно кидати свої оселі. Кажуть, що це найкращий варіант врятуватися.

Експерти ж діляться невтішними прогнозами, під воду може піти одне з найбільших американських міст Чикаго. Останні п'ять років регіон постійно атакують опади. Явище пов’язують із глобальними змінами клімату.

А от у Єгипті стихія зіпсувала відпочинок туристам. На курорті Хургада аномальна погода викликала потоп, град, піщану бурю і екстремальні зливи. Влада скасувала всі екскурсії, а на дорогах і в готелях - ввели надзвичайний стан. Усіх просять залишатися вдома.

Оскільки в туристичному місті майже немає зливової каналізації, курорт практично пішов під воду. Рятувальники повідомляють про щонайменше трьох загиблих.