RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

У Дніпрі від ракетного удару загинули люди: фото і нові подробиці

У вівторок, 28 червня, росіяни обстріляли Дніпро - ракета влучила у станцію технічного обслуговування "Автодизель", яка розташована в західній частині міста. З-під завалів дістали тіла двох загиблих – чоловіка та жінки.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

"Під завалами будівлі автотранспортного підприємства, яку знищила ворожа ракета, рятувальники виявили двох загиблих – чоловіка та жінку. Ці люди опинилися в епіцентрі вибуху. Вони не були військовими, у них не було зброї. Там було мирне підприємство, де працювали мирні люди", – пише він.

Фахівці виявили на місці "прильоту" уламки ракети "Калібр". Усього 28 червня ворог випустив по Дніпру шість таких ракет, чотири з яких збили українські військові.

Як уточнили в ДСНС області, троє з них збили над Синельниківським районом, одну над Дніпром.

Дві ракети, що прилетіли до Дніпра, зруйнували два підприємства – промислове та транспортне. За попередніми даними, на СТО було пошкоджено 21 легковий та 13 вантажних автомобілів. Знищено будинки, бокси та ангари. Також "приліт" зруйнував залізничну інфраструктуру. Рух поїздів було зупинено. Крім того, було пошкоджено декілька житлових будинків.

У Синельниківському районі через уламки збитої ракети сталася пожежа на відкритій території, вогонь охопив 1 гектар. Його ліквідували рятувальники.

Як повідомляв "Апостроф", 25 червня, російські окупанти обстріляли об'єкти цивільної інфраструктури міста Сарни Рівненської області, через що загинули троє людей, ще чотири - отримали поранення. Внаслідок ворожих ударів постраждало СТО з мийкою та комплекс для ремонту машин.