RU  UA

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Події

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

На Київ обрушилася потужна злива: фото та відео розгулу стихії

У середу, 29 червня, після пекельної спеки Київ накрили потужні грозові дощі та шквальний вітер, які наробили багато лиха. Про наближення негоди попереджали у столичній мерії.

Про це повідомляє "Апостроф", посилаючись на публікації киян у соцмережах.

Сильна злива призвела до затоплень низки вулиць, машини буквально потопали у воді, а сильний вітер у деяких місцях повалив дерева.

У деяких районах сипав град. Стихія була такої сили, що позривала навіть номери з автомобілів.

У Київавтодорі звітують, що у столиці на місцях підтоплень вже працюють дорожники. Найбільша кількість опадів припала на Святошинський і Солом’янський райони. Залповий дощ призвів до підтоплення на проспекті Леся Курбаса і на бульварі Ромена Роллана.

Чергування бригад триває на вулицях Олени Теліги, Скляренка та біля станції метро "Лівобережна". Загалом у Київавтодорі налічується 91 одиниця спецтехніки (мотопомп, гідромоніторів, насосних станцій).

Залучено 24 одиниці техніки гідрослужби (загалом у Київавтодорі налічується 91 одиниця спецтехніки: мотопомп, гідромоніторів, насосних станцій).

Київавтодор радить телефонувати за номером 284-74-19 у разі виявлення місць підтоплень на проїжджій частині чи тротуарах.

Вранці у мерії Києва повідомляли, що в столиці можлива гроза зі шквальним вітром. Рекомендували закрити вікна, а на вулиці не стояти біля рекламних щитів, різних конструкцій дерев, не паркувати біля них машин.

Як повідомляв "Апостроф", 30 червня через значні температурні контрасти, від +35 до +25 градусів, та через діяльність атмосферних фронтів у більшості областей України очікуються місцями - зливи, грози, при грозах можливі локально град, шквали та навіть мілкомасштабні смерчі.