RU  UA

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Події

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

У Києві в метро активізувалися шахраї та крадуть гроші з карток: у чому суть схеми

У Києві активізувалися шахраї, які викрадають гроші з банківських карток громадян.

Про випадок шахрайства розповіла одна з користувачок соцмережі Facebook.

За її словами, вона перебуває у Черкасах, а з її картки знято плату за проїзд у метро в Києві у сумі вісім гривень. Жінка здивована, як таке можливо.

"ПриватБанк" мені не важать конкретно ці 8 грн, але мені сильно важитиме, якщо хтось розплатиться моєю карткою за, скажімо, електрочайник/на смартфон у мене й так нема", - наголосила вона.

У коментарях люди під дописом розповіли, що зараз з апаратами сканують у метро, в чергах та тисняві. Тому картку треба блокувати і змінити.

Також пишуть про подібні історії.

"У Шурки. Після входу в метро, за десять хвилин, зняло 5 гривень за громадський туалет, де вона не була, бо ще була в метро. При чому не з привату - з моно", - зауважує користувач соцмережі.

Жінці порадили, що в такій ситуації підходять тільки радикальні методи.

"Перевипускаєте карту в банку, двічі міняєте пін-код - один раз в банку, другий раз з мобільного телефона, після прив'язки карти. Якщо людина має доступ до реквізитів вашої карти і може розплачуватись від вашого імені, вона легко може одним платежем вивести всі ваші гроші і ще й кредитний ліміт вибрати", - зазначається в коментарі.

Дехто вважає, що це міг бути і дублікат карти, а зробити таке міг будь-хто.

"Улюблена кардерська розвага... Хто завгодно, у кого є реквізити вашої карти. Ці бази продаються на чорному ринку", - наголошується у коментарі під дописом.

Як повідомлялося, громадяни України висловлюють невдоволення роботою "ПриватБанку" – у мережі з'являються коментарі зі звинуваченнями на адресу банку у шахрайстві