RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Завжди будете з інтернетом: як підключити роутер до павербанку

Через регулярні удари Росії по критичній інфраструктурі України, в країні почали відключати електроенергію - безлічі людей доводиться думати, як підзарядити пристрої та налаштувати нормальний інтернет для роботи. Щоб бути на зв'язку ще якийсь час після відключення світла, можна приєднати роутер до павербанку.

Про це повідомляє "Апостроф".

Перш ніж приступити до технічної частини, необхідно дізнатися у свого провайдера, чи кабелі підключені до будь-якої безперебійної мережі. Далі потрібно подивитися на самому пристрої, скільки вольт потрібно для роботи роутера - більшість працює від 9 або 12 В.

Читайте також: Буде і світло, і інтернет: оптимальна схема для дому та квартири при блекауті

Після цього рекомендується взяти спеціальний кабель розміром 5,5 мм, що має тригери для вимірювання напруги зарядного пристрою до 12 В і вставити його в роутер, а інший кінець підключити до павербанку - інтернет запрацює вже за кілька секунд.

Є ще один дієвий спосіб, для якого знадобиться:

  • оптичний термінал;
  • два USB-проводи DC;
  • два павербанки.

За допомогою USB-проводів DC роз1ємом 5,5х2,1 мм потрібно підключити перший павербанк до оптичного терміналу, а інший приєднати до Wi-Fi роутера. Таким чином, можна досягти роботи інтернету до п'яти годин – все залежить від того, наскільки потужні використовуються павербанки.

Варто зазначити, що ці нехитрі дії можуть стати виходом, коли ситуація в країні більш менш стабільна - у разі тотальних відключень це не спрацює.

Раніше ми писали, де у Києві можна зарядитися та зайти в інтернет при відключенні світла.