RU  UA

Ворог б'є по пунктах видачі гуманітарки: депутат розповів про ситуацію в Херсоні

За останню добу 71 раз окупанти обстріляли місто Херсон, і ця цифра - найбільша за останні тижні. Під обстріл попадають адміністративні будівлі, обстріляно гуртожиток Херсонського державного університету, пошкоджено газогін.

Про це розповів депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань в ефірі Апостроф TV.

Херсон знову без світла, тому що окупанти влучають і в критичну інфраструктуру, обстрілюють житлові дома.

"Місто Херсон, як ми бачимо, обстрілюється й комплексами С-300, тому що окупанти намагаються вести прицільне ураження, і якраз комплексами С-300 був нанесений удар позавчора по будівлі обласної державної адміністрації, по навчальному закладу, по житловому будинку", - зазначив він.

За словами депутата, окупанти обстрілюють Херсон вже усіма видами зброї. Якщо ми кажемо про ті домівки, які знаходяться безпосередньо на узбережжі Дніпра, то там обстріли ведуться навіть з танків і зі ствольної артилерії.

Хдань додав, що 20 грудня постраждали італійські журналісти, які пересувалися по Антонівці на автомобілі з надписом "Преса", але окупанти обстріляли їх.

"Слава богу, всі живі журналісти, але, на превеликий жаль, ми маємо жертви серед херсонців – одна людина загинула через ці обстріли, шість людей отримали поранення, і, на превеликий жаль ми бачимо, що кожного дня херсонці несуть втрати, кожного дня є загиблі, кожного дня є поранені. Тобто окупанти підступно і злочинно, збільшуючи інтенсивність, обстрілюють місто Херсон", - констатував він.

Зараз пункти обігріву, гуманітарні штаби переносять в укриття, бомбосховища, адже окупанти підступно ведуть обстріл цих пунктів. Обстріли цих пунктів були і в центрі міста Херсон, і в Чорнобаївці, і на превеликий жаль під час роздачі гуманітарної допомоги були загиблі і поранені, тому всі ці гуманітарні штаби переносяться в укриття.

"Гуманітарні ситуація у місті, скажемо так, полегшується але не можна сказати, що вона повністю розв’язана. Поки що не вдається організувати адресну допомогу, щоб кожен мешканець Херсону міг отримувати гуманітарку. Все ж таки поки що діють гуманітарні штаби, де відбувається видача гуманітарної допомоги, і люди стоять у великих чергах. Деякі люди, не маючи інформації, ще жодного разу не могли отримати гуманітарну допомогу", - розповів Хлань.

Читайте також: Нас зараз просто знищують: як живе Херсон через місяць після звільнення

Він додав, що в торговельних мережах, які відновили роботу в Херсоні - великі черги, і коли відбувається обстріли, повітряна тривога, ці заклади зачиняються, і черги збираються знову. Іноді треба відстояти по дві-три години. Тому деяким херсонцям навіть легше з’їздити в сусідній Миколаїв для того, щоб закупити харчі, ніж відстоювати такі черги.

"Світло інколи пропадає, тому що окупанти постійно обстрілюють інфраструктуру. У деяких по дві доби немає світла, але воно поступово відновлюється після обстрілів. Але у херсонців більш менш ситуація розв’яна зі світлом, тому що світла не було взагалі після звільнення. Зв’язок мобільний відновлюється, трохи гірше ситуація з мобільним інтернетом", - описав ситуацію депутат.

Раніше "Апостроф" розповідав, як Херсон приходить до тями після деокупації.