RU  UA  EN

Неділя, 16 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 червня

15 червня

Всі новини

Як каратимуть працівників ТЦК за порушення прав людини: нардеп відповів

У Раді розповіли як будуть карати працівників ТЦК, які порушують права людині. У разі звинувачення таких працівників звільняють із військкомату та переводять у бойові підрозділи.

Про це розповів народний депутат Федір Веніславський в ефірі телеканалу “Київ24”.

Читайте також: На Сумщині чоловік опинився в реанімації після ТЦК: деталі скандалу

Людський чинник і намагання якимось чином продемонструвати ефективність своєї роботи як працівника ТЦК накладає психологічний відбиток. Безперечно, в процесі здійснення мобілізаційних заходів порушувати права людини, право на недоторканість приватного життя, право на власність, яке не обмежується відповідно до закону про введення правого режиму воєнного стану, який ми затвердили — указ президента, — не може бути”, – наголосив Веніславський.

Депутат наголосив, що право на людську гідність не повинно обмежуватися навіть в умовах воєнного стану.

Тому, окрім суспільства, на такі випадки реагують і правоохоронні органи. Вони фіксують та досліджують можливі ознаки адміністративних чи кримінальних правопорушень у діях працівників ТЦК.

"Дуже багато представників ТЦК та СП після таких скандальних випадків порушення прав людини просто перестають бути представниками ТЦК та СП і відправляються у бойові підрозділи", - розповів Веніславський.

Раніше "Апостроф" писав про те, як працюватимуть нові правила ВЛК.

  • Вас може зацікавити:

Порушення правил мобілізації: як виписуватимуть штрафи

У МСЕК через ТЦК: українських чоловіків зобов'язали оновити дані для отримання чи продовження інвалідності

Штрафувати зможуть кожного? Що не так з новими вимогами ТЦК

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.