RU  UA  EN

Середа, 18 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

18 вересня

Всі новини

Чи будуть повістки в "Резерв+": у Зеленського поставили крапки над "і"

В додатку "Резерв+", за допомогою якого військовозобов’язані можуть оновити свої облікові дані, не буде повісток чи електронних направлень на проходження військово-лікарської комісії.

На цьому в інтерв’ю РБК-Україна наголосив член комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, народний депутат Федір Веніславський.

Читайте також: В Україні і за кордоном: скільки військовозобов’язаних вже оновили дані в "Резерв+"

На питання про те, чи планує уряд запровадити електронні повістки, наприклад, через додаток "Резерв+", Веніславський вказав, що остаточним рішенням стала відмова від формату електронних повісток. Ось як він це прокоментував:

"Це питання ми обговорювали і дуже дискутували над ним під час роботи над законопроєктом про мобілізацію. І кінцева позиція була консенсусна – електронних повісток через електронні кабінети не буде".

Він також зауважив, що закон про мобілізацію не регламентує можливості направлення на військово-лікарську комісію через електронний кабінет військовозобов’язаного. Тому, з огляду на це, немає можливості направляти людину на проходження ВЛК через електронний кабінет чи будь-які електронні засоби комунікації.

"Ми не регламентували в законі про мобілізацію можливість направлення через електронний кабінет будь-яких повідомлень чи направлень на ВЛК. Тому з точки зору закону направляти на ВЛК через електронні засоби комунікації не можна", – прокоментував Веніславський.

Раніше в Міноборони розповіли, коли в "Резерв+" з’явиться QR-код.

  • Вас також може зацікавити:

Кого можуть оголосити в розшук за вимогою ТЦК: пояснюємо статус в "Резерв+"

Баги "Резерву+": що робити, якщо застосунок показав статус розшуку

У додатку Резерв+ з'явиться ще одна функція

В Україні одинадцятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, що воює. Не варто забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.