RU  UA  EN

Четвер, 27 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 червня

Всі новини

Росіяни не мали успіху на Сумщини і продовжують атаки під Вовчанськом та Часовим Яром: карти ISW

Ситуація на сході України залишається стабільно важкою - інформація щодо захоплення села Рижівка не підтверджується при цьому російські окупанти продовжують атакувати Вовчанськ та Часов Яр.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на звіт ISW.

Харківщина

Російські війська нещодавно здійснили незначне просування у Вовчанську. Геолокаційні знімки, опубліковані 12 червня, свідчать про те, що невелика російська піхотна група з бронетехнічною підтримкою просунулась трохи на південь від вулиці Михайла Коцюбинського на північному сході міста. Крім того, російські війська продовжили наземні атаки поблизу Тихого (на схід від Вовчанська), а також у районах Липців і Глибокого, що знаходяться на північ від Харкова.

Луганщина

Станом на 12 червня російські війська продовжували обмежені наступальні дії на ділянці Куп’янськ-Сватове-Кремінна, але жодного підтвердженого просування не було зафіксовано.

Читайте також: Росіяни продовжують спроби просуватись вперед: де зараз найгарячіший напрямок

Донеччина

Російські війська нещодавно просунулися на Сіверському напрямку. Геолокаційні знімки, опубліковані 12 червня, свідчать про просування окупантів на південний схід від Виїмки (південно-східний напрямок від Сіверська). Того ж дня російські сили продовжили наступальні дії на південь від Сіверська поблизу Роздолівки та на південний схід від Сіверська біля Спірного. Також російські війська продовжили наступ в районі Часового Яру, проте підтверджених змін лінії фронту на цьому напрямку не було.

Російські війська активно ведуть наступальні дії неподалік від Часового Яру, на схід від Часів Яр біля Іванівського, і на південний схід від Часового Яру біля Кліщіївки та Андріївки. Протягом останніх днів окупанти також просунулися ближче до Авдіївки. Згідно з геолокаційними кадрами, опублікованими 12 червня, їхнє просування відбулося в напрямку Невельського, що на південний захід від Авдіївки. 11 і 12 червня російські війська продовжували активні операції на північний захід від Авдіївки в районах Калинового, Новоолександрівки, Євгенівки, Новопокровського, Новоселівки Першої та Сокола, а також на південний захід від Авдіївки у районі Карлівки.

Загарбники продовжували активні наступальні операції на захід і південний захід від Донецька 12 червня, але конкретних змін у лінії фронту в цьому районі не сталося. Російські війська також активно діяли на заході від Донецька, включаючи райони Красногорівки та Георгіївки, а також на південний захід від міста в районі Парасковіївки. 12 червня російські сили продовжували здійснювати наземні атаки в районі кордону Донецької і Запорізької областей, але жодних відомих змін на лінії фронту не фіксували.

Південь

Геолокаційні знімки, що з'явилися у мережі 11 червня, свідчать про обмежені успіхи російських сил на заході Запорізької області, але українські війська вдало відновили певні позиції після контратаки.

На фото можна побачити, як російські війська просунулися вздовж лінії на північ від Мирного (на північний схід від Роботиного), після чого українські сили здійснили контратаку і відновили деякі тактичні позиції в цьому районі.

11 і 12 червня велася позиційна бойова дія неподалік від Роботиного, Вербового (на схід від Роботиного) і Малої Токмачки (на північний схід від Роботиного).

Також 11 та 12 червня на сході Херсонської області тривали обмежені позиційні бойові дії, але жодних підтверджених змін у лінії фронту не зафіксовано.

Раніше ми писали, що Росія посилює угруповання вздовж кордону, окупанти штурмували на кількох напрямках.

  • Вас може зацікавити:

Війна за надра: в США розповіли про багатства України, які Путін пообіцяв Китаю

Росіяни зазнають величезних втрат: де зараз найгарячіша ситуація

В Україні з'явиться нове військове звання: хто його отримає