RU  UA  EN

Неділя, 30 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 червня

Всі новини

У діях Путіна побачили відкриття фронту з країнами Балтії

Росія активізувала дестабілізаційні операції в регіоні Балтійського моря, дехто вважає, що Росія відкриває другий фронт гібридної війни з ЄС.

Про це повідомляє Bloomberg.

Читайте також: Дуже серйозні збої: як Росія мститься Швеції після її вступу до НАТО

"Росія зараз веде дві війни. Одна з них - кінетична, звичайна війна в Україні. Інша - гібридна війна в Європі й на Заході з метою вплинути на характер суспільного дискурсу або якимось чином похитнути наше почуття безпеки", - заявив президент Фінляндії Александр Стубб

Відправлення груп мігрантів до кордонів, глушіння сигналів GPS і вербування злочинців для дрібних диверсій – це лише деякі дії Росії. Фінляндія, країни Балтії та Польща стверджують, що мета Росії – вселити страх у населення їх країн.

"Москва регулярно зображує країни Балтії як підбурювачів війни й русофобів, а також залучає тролів і армії ботів для спаму в соціальних мережах шкідливим контентом, як стверджують їхні спецслужби", — пишуть Bloomberg.

Згідно зі звітом Європейського центру передового досвіду з протидії гібридним загрозам в Гельсінкі від 30 травня, Росія активніше, ніж будь-коли раніше, використовує гібридні операції, щоб послабити Європу та дестабілізувати її зсередини.

Здатність Росії здійснювати такі атаки обмежена висилкою російських шпигунів з країн ЄС, але офіційні особи цих країн кажуть, що вони, як правило, на крок відстають від російських планів.

Раніше "Апостроф" писав про те, що Путін створює власний аналог НАТО.

  • Вас також може зацікавити:

Польща підіймала в небо авіацію через масовану атаку РФ в Україні

Західна авіація і КАБи української розробки змінять хід війни - військовий експерт

Швеція поставила на паузу передачу Україні літаків Gripen: названо причину