RU  UA  EN

Неділя, 30 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

На Прикарпатті вирував буревій з пилом, люди сидять без світла

У суботу, 22 червня, у західних областях України вирував потужний буревій. Негода зачепила і Прикарпаття – у регіоні багато повалених дерев, фіксуються масові знеструмлення.

Про це пише видання "Еспресо.Захід".

Головне управління ДСНС України в Івано-Франківській області зазначає, що у зв’язку із посиленням вітру та грозою, рятувальники здійснили 17 виїздів на ліквідацію наслідків негоди. Зокрема, працівники ДСНС прибрали 18 повалених дерев на автошляхах області. У Івано-Франківську дерево впало на припаркований автомобіль.

Правила поведінки під час негоди

Рятувальники нагадали декілька правил, яких варто дотримуватися у разі посилення вітру:

  • усі вікна будинків необхідно щільно закрити, прибрати з балконів і лоджій предмети, які можуть випасти назовні;
  • на вулиці триматися якомога далі від рекламних щитів, ліній електропередач, дерев;
  • не паркувати поруч із деревами автотранспорт.

У Івано-Франківську шквальний вітер розірвав банери з полеглими героями та порозкидав квіти на стометрівці у місті. Водночас у соцмережах люди пишуть, що у Надвірній випав великий град.

Масові вимкнення світла

"Шквальний вітер та гроза стали причиною пошкоджень електромереж, внаслідок чого фіксуються вимкнення на лініях 0,4 та 10 кВ", – пише Прикарпаттяобленерго.

Найбільше знеструмлень зафіксували у Калуській, Снятинській, Лисецькій, Рожнятівській та Богородчанській громадах. Оперативно-виїзні бригади Прикарпаттяобленерго вже працюють на місцях аварій, щоб оперативно відновити електропостачання.

Раніше ми повідомляли, що 23 червня у кількох регіонах України прогнозується спека до +34 градусів, а в деяких областяхочікуються короткочасні дощі з грозами.