RU  UA  EN

Неділя, 30 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 червня

Всі новини

Коваленко: Росія використовує дезінформацію для зриву другого Саміту миру

Росія має на меті зірвати другий Саміт миру та робить усе для того, щоб кількість країн на другій зустрічі була меншою.

Про це в етері Freeдом повідомив керівник Центру протидій дезінформації (ЦПД) Андрій Коваленко.

Він зауважує на тому, що Росія, маючи на меті зірвати другий Саміт миру, продовжує використовувати пропагандистські ресурси для того, щоб поширювати тему про нібито нелегітимність президента України Володимира Зеленського. Ось що він говорить:

"Росіяни зараз масово намагаються просувати тему нелегітимності президента Володимира Зеленського для того, щоб зірвати підготовку до другого Саміту миру. Ставка робиться, звичайно ж, не на західну аудиторію, а на глобальний Південь – Близький Схід, Азія, Африка трошки менше".

За його словами, Росія продовжує поширювати китайський "мирний" план в інформаційному полі Близького сходу та в Азії. Варто нагадати, що цей план полягає у припиненні вогню та переговорів без відведення російських військ з окупованих територій.

Керівник Центру протидій дезінформації додає:

"Зараз Росія через свої ресурси, зокрема в Китаї, де навіть виступають певні спікери на телебаченні, просуває цей китайський план. Також вони просувають історію про нелегітимність президента України. Що на другий саміт їхати не потрібно, тому що влада нелегітимна. Мовляв, треба говорити в іншому форматі".

Він вважає, що за поширенням таких наративів стоїть зокрема російська служба зовнішньої розвідки, яка працює над тим, щоб зменшити присутність країн Африки на другому Саміті миру.

За словами коваленка, мета Росії полягає в тому, щоб зменшити кількість країн на другому Саміті миру, або зробити так, щоб зустріч взагалі не відбулася:

"Завдання Росії – не допустити, щоб кількість країн була такою, як на першому Саміті світу, коли було понад 90 країн і вісім міжнародних організацій. Росія хоче зробити все, щоб цей саміт просто не відбувся, тому що так чи інакше зараз стоїть умова, щоб вони там були присутні, і їм висувається ультиматум певних дій нами за підтримки міжнародних партнерів".

Раніше ми також писали, що до комюніке саміту миру за тиждень приєдналися ще шість учасників.