Ветеран АТО заявив про необхідність "взяти за горло" українських олігархів

Під час війни олігархи повинні платити 95% податок до державної скарбниці.

Про це заявив керівник ГО "Військово-патріотичне об'єднання учасників АТО "Сармат" Тарас Костанчук в своєму відеозверненні, опублікованому в Facebook.

На думку ветерана АТО, в Україні потрібно побороти поняття "олігархату" як таке.

"Взяти за горло, за штани, за комір кожного олігарха... Кожного олігарха треба змусити підписати з державою такий собі "мирний договір" - відповідно до якого, по-перше, повинні сплатити всі наші борги перед МВФ та іншими кредиторами, так як вони безпосередньо винні, що ми всі в цій борговій ямі. У тому, що ми - українці в боргах - винна вся ця система, яку зробили і підтримували олігархи. Тому нехай отримують гроші де завгодно - з банківських, офшорних рахунків - і гасять ці борги перед МВФ та іншими кредиторами", - сказав суспільний активіст.

На думку Костанчука, на час війни з Російською Федерацією - до повного повернення наших територій - олігархи повинні платити 95% податок до державної скарбниці.

Крім того, олігархи повинні надати всі документи, всю інформацію по тому, як в 90-х роках вони приватизували стратегічні і всі інші державні підприємства, а потім добровільно сплатити різницю від справжньої вартості тих підприємств.

Також колишній командир штурмової групи добровольчого батальйону "Донбас" вважає, що олігархи повинні письмово відмовитися від втручання в політичне життя країни: "Хочеш стати політиком? Стань членом однієї партії і їй плати внески, прозоро і зрозуміло для всіх", - заявив Костанчук.