Журналісти розповіли про атаку рейдерів на американського інвестора на Закарпатті

Рейдери під прикриттям Господарського суду Закарпатської області та Верховного Суду України намагаються захопити Мужіївське поліметалічне родовище на Закарпатті, інвестором якого є американська компанія.

Про це йдеться в розслідуванні телеканалу "Еспрессо", передають "Українські новини".

Журналісти з'ясували, що після того, як американський інвестор - компанія Avellana Gold - побудував на Мужіївському родовищі в Закарпатській області сучасне підприємство, його почала атакувати знову фірма Gofer Mining PLC. Власники фірми-рейдера приписують собі зв'язок з відомим банком Barclays і британською королівською родиною. Однак голова Британо-української торгової палати Бейт Томс спростував цю інформацію і заявив, що "не існує жодного доказу: листа, свідоцтва банкіра Barclays, будь-якого члена королівської сім'ї", причетних до Gofer Mining PLC і запевнив, що це обман.

Журналісти з'ясували, що реальними засновниками рейдерської фірми Gofer Mining PLC є: Олександр Маштепа, який раніше брав участь у рейдерській атаці на столичний універмаг "Україна", депортований з Польщі через загрозу національній безпеці представник російських спецслужб Сергій Гаврилов, який змінив прізвище на Колпіді і прихильник сепаратистів Донбасу Дмитро Зайцев, внесений в базу центру "Миротворець".

"Позови, внесені цими особами до Господарського суду Закарпатської області, в їх користь задовольняє суддя Оксана Ремецкі", - йдеться в сюжеті.

Генеральний директор компанії Avellana Gold Брайан Севедж заявив, що корумповані судді та рейдери в змові і працюють проти його компанії. Севедж назвав Gofer mining "досвідченою групою злочинців", що мають на меті зашкодити Avellana Gold. Американський інвестор звернувся до всіх, хто надає спроби захоплення підприємства: "Вам не сховатися. Ми вас ідентифікуємо та викриємо ваші дії в будь-якому куточку світу".