RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 квітня

Всі новини

Прозора приватизація та конкуренція: представники великого бізнесу підписали меморандум щодо принципів підприємництва

Представники 9 українських фінансово промислових груп підписали меморандум взаємодії влади та бізнесу, який закріплює принципи ведення бізнесу.

Про це повідомляє hromadske.

У меморандумі перераховано 15 принципів ведення бізнесу, яких мають дотримуватися підписанти: незалежність Нацбанку, виконання умов угоди асоціації з ЄС, прозорість та простота податкової системи, судова та антикорупційна реформи, ринок землі, прозора приватизація, боротьба з рейдерством, доступ до даних про кінцевих власників підприємств, підтримка конкуренції та позбавлення СБУ функції розслідування економічних злочинів.

"В Україні є унікальний економічний консенсус. Ми маємо шанс зменшити корупцію, захистити право власності та спростити ведення бізнесу" — сказав економіст Андреас Аслунд, що підготував меморандум.

Документ підписали Олег Бахматюк, власник компанії "Укрлендфармінг", Сергій Тігіпко, власник групи "ТАС", Андрій Ставніцер (група "ТІС"), Джок Мендоза-Вілсон директор з міжнародних зв'язків корпорації СКМ Ріната Ахметова, а також представники компаній "Бурізма" Миколи Злочевського, Smart Holding Вадима Новинского, "Епіцентр" Галини та Олександра Герег.

Серед підписантів немає співвласника "1+1" Ігоря Коломойського та його бізнес-партнерів.

"Було два бізнесмени, яких ми не запрошували підписати ці принципи, але їх прізвища я називати не буду", — сказав Аслунд.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Бізнес