Заступник голови ФПУ Саєнко розповів про велику реформу в санаторіях "Укрпрофоздоровниці"

Санаторії "Миргородкурорт", "Моршинкурорт" і "Куяльник" беруть курс на реорганізацію, яка вже почалася з реформи управління.

Про це в інтерв'ю "Урядовому кур'єру" розповів заступник голови ФПУ, голова Наглядової ради ПрАТ "Укрпрофоздоровниця" Володимир Саєнко.

Він нагадав, що система лікувально-оздоровчих закладів профспілок налічує зараз 45 санаторіїв по всій Україні. Безліч з них до цих пір є лідерами на ринку медичних послуг СНД. Але потужна медична і реабілітаційна база профспілкових санаторіїв і природні лікувальні фактори часто захмарюються типовим "нашим" сервісом і загальною атмосферою початку минулого століття. Словом, ремонт і підвищення стандартів обслуговування підуть санаторіям тільки на користь.

Хоча при наявному потенціалі, Україна має всі шанси зайняти одне з перших місць на арені світового медичного туризму, який з кожним роком набирає популярність. Звичайно, для цього доведеться докласти чимало зусиль, а головне інвестицій.

"Ми визначили три кити, на яких буде триматися стратегія розвитку: зміни в системі управління, оптимізація та автоматизація робочих процесів, і маркетингова стратегія. Почнемо з реформи управління. В першу чергу, перед новим правлінням буде стояти завдання підвищити ефективність роботи. Наступне завдання - перехід на нові методи роботи, автоматизація процесів, використання сучасного програмного забезпечення для ведення діяльності підприємств. І ще один важливий крок - впровадження маркетингової стратегії. Перед нами стоїть завдання підвищити ефективність на 40% вже за наступний рік. Ми плануємо вводити нові оздоровчі продукти в ряді здравниць, поступово покращувати матеріально-технічне стан санаторіїв і виходити на міжнародний ринок санаторно-курортного відпочинку. З огляду на кількість санаторіїв і їх природні цілющі властивості, Україна має величезний потенціал зайняти одне з перших місць в світі як країна з розвиненою інфраструктурою санаторного оздоровлення. Розвиваючись, ”Укрпрофоздоровниця” цьому сприятиме", - поділився планами на майбутній рік Саєнко.

Також, він заявив, що підвищити прибутковість підприємств "Укрпрофоздоровниці" - не означає побудувати на місці санаторіїв дорогі прибуткові розважальні та житлові комплекси. Завдання продовжити існування профспілкових санаторіїв, адаптувавши їх під нові реалії сучасності, залишивши при цьому доступними для кожного українця.

Залишається сподіватися, що нове правління буде ефективним і перші результати можна буде побачити вже в наступному році, додав Саєнко.