RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Сертифікація у сфері грального бізнесу в світі є обов'язковою на рівні держави - експерт

Сертифікація ігор на гроші, в більшості країн, як правило, є обов'язковою і зазвичай прописана в підзаконних актах.

Про це в ході Kyiv iGaming Affiliate conference "Апострофу" розповів головний інженер з технічних питань провідної лабораторії по сертифікації Gaming Laboratories International (GLI) Серхіо Хуарес.

"Дійсно, процес сертифікації в більшості юрисдикцій передбачається на другому рівні законодавчого регулювання, тобто в підзаконних актах. Зазвичай цей процес делегується лабораторіям, на зразок нашої. Адже в іншому випадку регулятору довелося б займатися цим самостійно - вивчати всі деталі конкретної гри, наймати команду для тестування. А так ми є в деякому сенсі очима, вухами і руками регулятора в цьому процесі", - пояснив експерт.

Процес сертифікації може передбачати кілька рівнів - вивчення відповідності конкретної азартної гри законодавчим вимогам, вивчення семантичного наповнення, щоб процес гри відповідав заявленим оператором гри обіцянкам для гравців, вивчення правильності роботи генератора випадкових чисел і ще безліч інших параметрів.

Також, крім сертифікації конкретної гри, в ряді країн законодавчо передбачено обов'язкове сертифікування ігрового обладнання.

При цьому проходження сертифікації, зазвичай, є обов'язковою умовою для подальшого отримання операторами азартної сфери ліцензії або випуском ними нових ігор.

Наприклад, якби сьогоднішнє лотерейне законодавство, або відповідні підзаконні акти, містили положення про сертифікацію, це виключило б можливість нинішньої ситуації, коли під виглядом лотерей працюють закладу з гральними автоматами - вони б просто не пройшли сертифікацію.