RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Працюють для звітності: оператор держлотерей "М.С.Л." заявив про закриття поліцією своїх легальних пунктів

Представники Національної поліції України безпідставно припиняють діяльність пунктів розповсюдження легальних державних лотерей - "Лото-Забава", "Мегалот", "Тіп" і "Топ" та ін, начебто у рамках виконання розпорядження Кабінету міністрів щодо нелегального грального бізнесу.

Про це йдеться у прес-релізі оператора державних лотерей компанії "М.С.Л.".

Вказано, що Кабінетом міністрів України 20 грудня 2019 року дійсно було видано розпорядження №1325-р у відповідь на те, що представники нелегального грального бізнесу, начебто, доклали зусиль для зриву голосування щодо легалізації ринку азартних ігор. Про це говорили у своїх зверненнях і прем’єр-міністр Олексій Гончарук, і президент України Володимир Зеленський.

Пункт 2 розпорядження ставить завдання "Національній поліції, Державній фіскальній службі забезпечити вжиття заходів до припинення функціонування розповсюджувачів лотерей, діяльність яких не віднесена до організації та проведення лотерей, не заборонених Законом України "Про заборону грального бізнесу в Україні".

Тобто, Кабмін розпорядився припинити функціонування лише тих розповсюджувачів лотерей, діяльність яких не віднесена до організації та проведення лотерей.

Але представники Національної поліції України почали атакувати легальні лотереї, зокрема, тільки 14 січня було закрито більше 20 точок розповсюдження державних лотерей: у Харкові (вул. 23 Серпня, 67 (слідчий Рябцева А.С.); вул. Олімпійська, 19 (слідчий Проценко К.С.); вул. 23 Серпня, 30 (слідчий Сущенко); пр-т Ювілейний, 49 (слідчий Кононенко О.В.); вул. Валентинівська, 17 (слідчий Сокирко А.О.); вул. Гвардійців-Широнінців 83 (слідчий Сабазов А.С.); пр-т Героїв Сталінграду, 183; вул. Євгена Котляра, 7; вул. Дудинської, 1А; вул. Косарєва, 14); Миколаєві (вул. Космонавтів, 60; вул. Рюміна, 19; п. Центральний, 27); в Очакові (вул. Луначарського, 23) і Дніпрі (вул. Героїв, 30-д).

"Чому така "увага" саме до офіційних точок продажу державних лотерей – невідомо. Припускаємо, що співробітники МВС у своїй звітності щодо закриття нелегальних гральних залів використовують адреси, а не назви лотерей. Таким чином, у керівництва МВС і керівництва держави складається враження, що нелегальний бізнес у країні вже майже знищено… Але насправді виходить так, що страждають державні лотереї. А ті самі тіньові ділки, що, ймовірно, стояли за зривом голосування з легалізації грального бізнесу – продовжують працювати далі", - йдеться у повідомленні.

Оператор державних лотерей "М.С.Л." отримав ліцензію на здійснення лотерейної діяльності ще у 2001 році. Усі державні лотереї, які проводяться "М.С.Л." включені Мінфіном до єдиного реєстру державних лотерей, запроваджених в Україні. Всі лотереї "М.С.Л." визнані Мінфіном як такі, що мають статус державних лотерей та проведення яких є дозволеним на території України. Перелік лотерей, які ТОВ "М.С.Л." має право проводити, легалізований Мінфіном при внесенні їх до реєстру державних лотерей, оприлюдненому на сайті Мінфіну. Лотереї, які не внесено до реєстру, "М.С.Л." не проводить.

"Оператор державних лотерей "М.С.Л."звертається до представників правоохоронних органів із проханням виважено підходити до виконання розпорядження КМУ №1325-р і застерігає від продовження протиправних дій щодо законних пунктів розповсюдження державних лотерей", - йдеться в заяві.