RU  UA  EN

Понеділок, 27 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 травня

26 травня

Всі новини

Перераховано десятки мільйонів: власник терміналів ТІС Федоричев приєднався до боротьби з пандемією

На початку березня президент Володимир Зеленський зустрівся з представниками великого бізнесу і обговорив боротьбу з пандемією коронавірусу в Україні. Бізнесмени в результаті перерахували кошти в національний фонд боротьби з епідемією, ініціативу підтримали і ряд іноземних підприємців. Одним з них став бізнесмен і меценат Олексій Федоричев.

Про це повідомляється в матеріалі "Апострофа": Коли закордон - реально допомагає.

Олексій Федоричев - відомий підприємець, проживає в Монако. В Україні його знають як великого агротрейдера, власника двох терміналів в порту Південний ("ТІС-Зерно" та "ТІС-Міндобрива"), а також співвласника інших підприємств групи терміналів ТІС. Крім того, Федоричев є власником одного з найбільших флотів торгових кораблів в акваторії Чорного моря.

Група терміналів ТІС - найбільший стивідорний оператор в Україні. До групи входить 5 терміналів: "ТІС-Зерно", "ТИС-Міндобрива", "ТИС-Руда", "ТИС-Вугілля", "ТИС-Контейнерний". Компанія володіє і управляє всією обслуговуючою інфраструктурою терміналів, в тому числі власною залізничною станцією і має потужності, що дозволяють здійснювати перевалку понад 30 млн тонн вантажів на рік. Інвестиції в підприємства групи склали понад мільярд доларів. Також "ТІС-Зерно" є найбільшим в Україні зерновим терміналом по вантажообігу. Фактично кожна третя тонна зерна на експорт.

В умовах загрози епідемії "ТІС-Зерно" та "ТІС-Міндобрива" перерахували на боротьбу з епідемією в Україні понад 13 млн грн. Всього ж група компаній ТІС прийняла рішення направити до Національного фонду боротьби з коронавірусів більше 50 млн.

Надалі Федоричев планує надавати адресну матеріальну підтримку українським лікарням, медикам, а також співпрацювати з БФ, які допомагають соціально незахищеним громадянам.

Варто окремо зазначити, що підприємства "ТІС-Зерно" та "ТІС-Міндобрива" зберегли трудовий колектив в період карантину.

Як зазначає Олексій Федоричев, в період економічної кризи в Україні і загальної рецесії в світі на українських законодавців лягає особлива відповідальність, щоб зробити країну привабливою для інвесторів.

"Упевнений, що вона вийде з кризи сильнішою. Я з великим оптимізмом ставлюся до майбутнього української держави", - заявив Олексій Федоричев.