RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

У компанії "Агро Газ Трейдінг" заявили про відсутність будь-якої заборгованості перед ОПЗ

"Агро Газ Трейдінг" з кінця літа минулого року є постачальником давальницької сировини для Одеського припортового заводу, що стало запорукою відновлення його роботи після півторарічного простою. АГТ виконує всі фінансові зобов’язання перед ОПЗ, не має жодних заборгованостей та здійснила передплату майбутніх поставок продукції.

Про це повідомляє прес-служба компанії АГТ.

"У березні 2020 року АГТ підвищила ставки за толлінговою угодою, і станом на сьогодні АГТ працює зі ставками $ 39 і $ 51 за переробку тонни аміаку та карбаміду відповідно. Фінансовий ефект від підвищення плати за переробку сировини для ОПЗ склав 12,5 млн грн, які були спрямовані на енергомодернізацію підприємства та підвищення заробітних плат працівникам заводу в середньому на 10% з 1 квітня. Станом на початок червня 2020 року в розрахунках з заводом в АГТ відсутні будь-які заборгованості, навпаки є переплати, що виступає додатковим фактором фінансової стійкості ОПЗ", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, за 300 днів з моменту відновлення роботи ОПЗ переробив 538 млн кубометрів газу, з яких виготовив 669,7 тис тонн карбаміду та 61,6 тис тонн аміаку.

ОПЗ є у переліку підприємств, щодо яких ведеться підготовка до приватизації. Компанія АГТ розглядає можливість участі у приватизації ОПЗ.