RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Незаконні дії Ситника пов'язані з особистим інтересом: Бахматюк звернувся до послів G7 щодо справи VAB

Олег Бахматюк звернувся до послів "Великої сімки" з заявою про утиски з боку керівництва НАБУ з метою отримання контролю над однією з найбільших аграрних компаній України.

Відповідне звернення, спрямоване до послів країн G7 (США, Японія, Німеччина, Великобританія, Франція, Італія, Канада), розміщено на сайті компанії Олега Бахматюка "Укрлендфармінг", повідомляють "Українські новини".

У листі до послів "Великої сімки" Бахматюк пише, що справа НАБУ проти нього пов'язана з порушеннями з боку слідчих органів та особистими інтересами посадових осіб держави. Серед них Бахматюк називає директора НАБУ Ситника, який відмовляється виконувати рішення суду і закривати справу, яку було відновлено постановою колишнього заступника генпрокурора Касько з порушеннями закону після того, як її було розслідувано і закрито рішеннями судів через відсутність складу злочину.

Бахматюк заявляє, що "спираючись на відомі мені факти і публікації розслідувань ЗМІ, повторне відкриття справи проти мене ініціював колишній глава Офісу президента Андрій Богдан, який має бізнес-інтереси в аграрній галузі. Предметом його інтересу стала моя аграрна компанія, яка є однією з найбільших в Україні". Бахматюк пише, що "виконавцем замовлення є глава НАБУ Ситник".

Бізнесмен зазначив, що він і його компанія потерпали від утисків, що підтверджується рішенням суду, а розслідування з вересня 2019 року відбувалося з грубими порушеннями законодавства.

"Відбуваються чергові порушення норм і принципів права. НАБУ і САП не виконують остаточне і таке, що не підлягає оскарженню, рішення Печерського райсуду Києва і Офісу Генпрокурора про закриття справи", - йдеться в зверненні.

Він вважає, що має перспективи отримати позитивне рішення міжнародних судів про порушення його прав з боку НАБУ, але "в умовах кричущого порушення норм закону та прав людини в Україні з боку посадових осіб рішення міжнародних судів в нашу користь можуть бути прийняті надто пізно і компанія може перейти під контроль людей, пов'язаних з владою, з порушенням прав міжнародних інвесторів компанії".

Бізнесмен заявив послам, що "незаконні і упереджені дії директора НАБУ Ситника, мають ознаки змови, не виключаю - з метою передачі під контроль іншим особам моєї аграрної компанії, в якій працює 27 тис осіб, яка виробляє 1% ВВП і яка за останні 3 року сплатила 7,7 млрд грн податків. Незаконні юридичні дії Ситника пов'язані з економічними інтересами щодо моєї компанії".

Печерський райсуд Києва визнав незаконним поновлення виробництва проти Бахматюка колишнім заступником генпрокурора Касько. Справу було відкрито через нібито нецільове використання коштів рефінансування, наданих НБУ VAB банку в 2014 році. Однак висновки експертиз ФГВ і заяви НБУ підтвердили, що кошти рефінансування були витрачені за прямим призначенням - їх отримали вкладники банку.