RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Підприємства Сергія Рибалки мають перейти під контроль держави через "торгівлю на крові" - нардеп Лубінець

Депутат-мажоритарник з Донеччини, член депутатської групи партії "За майбутнє" Дмитро Лубінець заявив про необхідність запровадження санкційного механізму проти бізнесменів, які ведуть бізнес на крові українських воїнів та мирних мешканців, постраждалих від війни на Донбасі.

Темі санкцій Лубінець присвятив окремий пост у Facebook.

"В Україні досі відсутній санкційний механізм щодо виробників, які, всупереч законодавству, постачають товари на тимчасово окуповані території? Це виглядає щонайменше дивно. В той час, коли країни ЄС впроваджують санкції щодо агресора, деякі українські виробники, як ні в чому не бувало, торгують на крові власних громадян", – висловив обурення Дмитро Лубінець.

Нардеп зазначив, що ситуацію має змінити створена у ВР робоча група, яка займається розробкою санкційного механізму для таких бізнесменів. До їх списку можуть потрапити і деякі депутати 8 скликання, – вважає Лубінець. Зокрема, фігурант низки розслідувань Сергій Рибалка.

"Комітет з питань прав людини делегував до робочої групи з напрацювання санкційного механізму Марію Томак – експертку в галузі. Сподіваюся, що найближчим часом буде розроблений механізм покарання горе-бізнесменів, які готові торгувати з окупантами. Чому я про це згадав? Бо компанія одного підприємця (екс-нардепа) 3 роки активно торгує з ОРДЛО, постачаючи снеки. Ще у 8 парламентському скликанні я піднімав це питання. Але йому вдалося блокувати роботу правоохоронців. Ця особа подала на мене в суд. Але суд підтвердив факт торгівлі з окупованим Донбасом", – поділився Лубінець.

Як повідомив парламентар, 2 червня слідчий суддя Зарічненського райсуду Сум задовольнив клопотання слідчих СБУ і наклав арешт на виробника снеків, що постачалися в ОРДЛО. Завод родини Рибалки має перейти в управління АРМА.

"Справу зрушили з мертвої точки. На завод, який постачав продукцію на окуповану територію, накладено арешт. Сподіваюся, що попри наявність покровителів у Вищій раді правосуддя, горе-бізнесмен буде покараний. А його заарештовані промислові потужності перейдуть під контроль АРМА, тобто – під контроль держави", – впевнений Дмитро Лубінець.

Народний депутат зазначив, що на нього чиниться інформаційний тиск та організована брудна PR-кампанія. Рибалка та його технологи намагаються звинуватити Лубінця у рейдерстві. Втім, це не завадить покаранню екс-нардепа за бізнес на крові, запевняє Лубінець.

"Торговці на крові волають про рейдерство, але це цинічна брехня. Мова йде про захист національних інтересів від людей, які без краплі сумління готові продавати країну. Спроби організувати проти мене кампанію дискредитації приречені на провал, оскільки я дію в інтересах громадян та держави. Я боровся проти торгівлі на крові відкрито і в рамках своїх повноважень. І робитиму це, бо покарання ділків, що не гребують нічим, буде кроком до завершення війни, на якій вони наживають мільйони", – підсумував допис Дмитро Лубінець.