RU  UA  EN

Субота, 25 травня
  • НБУ:USD 39.75
  • НБУ:EUR 42.80
НБУ:USD  39.75
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 травня

24 травня

Всі новини

Фокус представив щорічний рейтинг кращих топ-менеджерів України

Журнал Фокус традиційно склав рейтинг кращих топ-менеджерів у 13 ключових сферах української економіки. Редакція спільно з галузевими експертами оцінила діяльність підприємців, керуючих власним бізнесом, та найманих топів приватних компаній, а також керівників державних і муніципальних активів. В умовах, коли бізнес вчиться жити за правилами пандемії, топ-менеджерів єднає вміння приймати рішення в декілька разів швидше, ніж зазвичай, та майстерність розвиватися в непростих умовах.

Рейтинг був опублікований на сайті журналу.

При складанні рейтингу підрахунок проходив у два етапи. На першому редакція визначила найбільш значущі для української економіки ринки по їхньому внеску у ВВП країни і отримала в підсумку 13 секторів: аграрний, фінансовий, промисловість, нафтогаз і енергетика, IT, телекомунікації, рітейл, будівництво, транспорт і логістика, авторинок, фармацевтика, харчопром та алкоголь.

На другому етапі Фокус опитав близько 100 галузевих експертів, аналітиків та учасників ринків. Респонденти називали найефективніших, на їхню думку, управлінців і пояснювали, чому саме їх вважають гідними звання кращого топ-менеджера у своїй галузі в минулому році.

У кожному секторі Фокус вибирав трійку лідерів. Сумарно рейтинг об'єднав 39 топ-менеджерів. У їх числі всього дві жінки: Віра Вітинська – генеральний директор компанії Eldorado і Ольга Устинова – генеральний директор компанії "Vodafone Україна". Наймолодшим топ-менеджером став Віталій Дятленко – засновник Uklon, його вік 32 роки.

Проаналізувавши досьє кращих управлінців країни, Фокус з'ясував, як виглядає середньостатистичний успішний топ-менеджер. 95% учасників рейтингу складають чоловіки, середній вік учасника рейтингу – 48 років, середній досвід роботи на керівних посадах – 19 років, середня чисельність штату підлеглих – 12 тис. осіб.