RU  UA  EN

Неділя, 2 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 червня

31 травня

Всі новини

Нове керівництво ЗТМК виводить підприємство з кризи, створеної менеджментом Фірташа - ЗМІ

Новий менеджмент ЗТМК домагається розблокування рахунків підприємства і реструктуризації боргів перед постачальниками електроенергії, накопиченими за часів підконтрольного олігархові Дмитру Фірташу керівництва.

Про це йдеться в статті на порталі "Вести".

У 2010 році "ЗТМК" був переданий під управління компанії Tolexis Trading Limited Дмитра Фірташа, що володіє часткою в 49% від підприємства (ще 51% належить державі). Олігарх мав інвестувати в модернізацію підприємства $110 млн, і зобов'язався погасити накопленний борг за електроенергію в розмірі 385 млн грн. Однак замість цього менеджмент Фірташа на чолі з Володимиром Сиваком виводив з підприємства гроші, а борги за електроенергію продовжували рости.

"Інвестиційні 110 млн дол використовувалися не за призначенням, за що Володимир Сивак навіть став фігурантом кримінальної переслідування. У 2016 році НАБУ затримало його за підозрою в розтраті 492 млн інвестиційних гривень. Більш того борги підприємства по зарплаті і за електроенергію збільшилися в рази", - йдеться в матеріалі.

Після призначення нового менеджменту з боку Фонду державного майна України, "Запоріжжяобленерго" через борги відключило подачу електроенергії на одну з виробничих ліній ЗТМК, а рахунки компанії виявилися заблоковані. Тепер керівництво підприємства веде переговори про реструктуризацію боргів з "Запоріжжяобленерго" і працює над розблокуванням рахунків компанії.

Повідомляється, новий глава ЗТМК Сергій Лубенніков запевнив, що найближчим часом компанію вдасться вивести з кризи, оскільки над вирішенням проблем стратегічно важливого підприємства працює не тільки нове керівництво, але і Фонд держмайна України, а також інші державні органи.

"Він переконаний - це питання буде вирішено в найкоротші терміни, і як наслідок, підприємство зможе працювати на повну потужність, а співробітники, що важливо, своєчасно отримувати заробітну плату", - повідомляє автор статті.

"Запорізький титано-магнієвий комбінат" - передове підприємство титанової промисловості України. Продукція комбінату використовується як конструкційний матеріал в атомній енергетиці, хімічному машинобудуванні, суднобудуванні і в багатьох інших промислових галузях.