RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

"Імперіал Тобакко" вимагає від АМКУ не поширювати неправдиву інформацію про компанію

На сайті АМКУ 23 липня було опубліковано оголошення про сплату штрафу компанією "Імперіал Тобакко".

У даній публікації подана інформація, яка не відповідає дійсності і є завідомо неправдивою з метою введення громадськості в оману про діяльність компанії, - заявляють в "Імперіал Тобакко" і підкреслюють, що такими заявами АМКУ демонструє в своїх діях непрофесіоналізм і некомпетентність.

"20 липня Господарський суд Києва відхилив позов "Імперіал Тобакко". Свою позицію з приводу такого рішення компанія однозначно заявила - ми вважаємо його необґрунтованим, незаконним і політично мотивованим. Компанія письмово повідомила АМКУ про подачу апеляційної скарги на рішення суду першої інстанції і свій рішучий намір продовжувати захищати свої права в судах вищої інстанції і міжнародному інвестиційному арбітражі. Тому інформація АМКУ про те, що сплата штрафу 460 млн гривень пов'язана з рішенням "Імперіал Тобакко" "не затягувати судовий позов" є відвертою брехнею", - заявила Юлія Завалішина, директор по корпоративним і юридичним питанням "Імперіал Тобакко" в Україні.

Компанія підкреслює, що оплата штрафу на користь АМКУ обумовлена виключно запобіганням нарахування додаткової пені відповідно до ст. 56 Закону України "Про захист економічної конкуренції", а також щоб уникнути подальшого безпричинного і безпрецедентного тиску на операційну діяльність компанії з боку АМКУ.

24 липня компанія офіційним листом звернулася до АМКУ з вимогою припинити поширювати неправдиві відомості.