"Імперіал Тобакко" вимагає від АМКУ не поширювати неправдиву інформацію про компанію

На сайті АМКУ 23 липня було опубліковано оголошення про сплату штрафу компанією "Імперіал Тобакко".

У даній публікації подана інформація, яка не відповідає дійсності і є завідомо неправдивою з метою введення громадськості в оману про діяльність компанії, - заявляють в "Імперіал Тобакко" і підкреслюють, що такими заявами АМКУ демонструє в своїх діях непрофесіоналізм і некомпетентність.

"20 липня Господарський суд Києва відхилив позов "Імперіал Тобакко". Свою позицію з приводу такого рішення компанія однозначно заявила - ми вважаємо його необґрунтованим, незаконним і політично мотивованим. Компанія письмово повідомила АМКУ про подачу апеляційної скарги на рішення суду першої інстанції і свій рішучий намір продовжувати захищати свої права в судах вищої інстанції і міжнародному інвестиційному арбітражі. Тому інформація АМКУ про те, що сплата штрафу 460 млн гривень пов'язана з рішенням "Імперіал Тобакко" "не затягувати судовий позов" є відвертою брехнею", - заявила Юлія Завалішина, директор по корпоративним і юридичним питанням "Імперіал Тобакко" в Україні.

Компанія підкреслює, що оплата штрафу на користь АМКУ обумовлена виключно запобіганням нарахування додаткової пені відповідно до ст. 56 Закону України "Про захист економічної конкуренції", а також щоб уникнути подальшого безпричинного і безпрецедентного тиску на операційну діяльність компанії з боку АМКУ.

24 липня компанія офіційним листом звернулася до АМКУ з вимогою припинити поширювати неправдиві відомості.