RU  UA  EN

Субота, 29 червня
  • НБУ:USD 40.22
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.22
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 червня

Всі новини

У ОГП підтвердили, що Баканов переслідує фірми, яким раніше його дружина програла суди - документ

Офіс Генерального прокурора у відповідь на запит українського бізнесмена Ігоря Тинного детально описав ситуацію з кримінальною справою, яку органи СБУ ведуть відносно ряду енергетичних компаній підприємця.

Копія документу опинилась у розпорядженні "Апострофу".

Відзначається, що заявником у виробництві виступила якась громадянка Драник, про яку самому Тинному нічого не відомо. Справу №42020000000000383 було внесено в ЄРДР по ч.1. ст. 212 (податки) і за ч. 1 ст. 258 п. 5 (можливе фінансування тероризму).

Виробництво стосується наступних компаній: ТОВ "Інтеренерджі", ТОВ "Енергія - 1" і ТОВ "Акванова Гідроресурс". Такий документ ОГП підтвердив факт наявності особистого конфлікту інтересу у Баканова.

Так, в кінці 2011 року компанія Ігоря Тинного "Енергія-1" викупила на державному аукціоні Дибинецьких і Богуславську ГЕС. Обидві до цього перебували в оренді у компанії ТОВ "ПКС" Енерготек", яка належала дружині Івана Баканова Оксані Лазаренко. Сам Баканов працював там юристом. Оскільки схема оренди цих ГЕС була злочинною - так стверджується в рішенні Солом'янського райсуду від 2011 року - договір оренди був розірвано в судовому порядку.

Як стверджується у документі суду, "незаконність схеми енергетичного бізнесу родини Баканова полягала в тому, що орендували вони де-юре лише адмінприміщення зазначених ГЕС, а де-факто, всю станцію, реалізуючи надалі отриману електроенергію".

Після розриву договорів оренди, Лазаренко робила неодноразові спроби зберегти контроль над ГЕС за своїми компаніями. Але всі наступні суди фірмами родини Баканова були програні. І в даний час Дибінецька і Богуславська ГЕС контролюються ТОВ "Енергія- 1" Ігоря Тинного.

Про дії глави СБУ, що мають ознаки зведення особистих рахунків з використаннямслужбового становища, Ігор Тинний повідомив Офіс генерального прокурора. Аргументацію неправомірності дій СБУ також приводив в ЗМІ.

Але незважаючи на це, ситуацію поки ігнорують і президент України Володимир Зеленський, і сама Ірина Венедиктова, і НАЗК. Відзначимо, справа №42020000000000383 містить статтю КК України "про тероризм", і на думку Тинного, це зроблено, щоб гарантувати таким чином право підлеглих Баканова проводити негласні слідчі дії.

Бізнесмен вже звернувся в ОГП із заявою про злочин через численні спроби злому його особистих пошт і месенджерів, які тривають протягом декількох місяців.