RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

International Investor Awards: ICU визнано лідером з управління активами та корпоративного управління в ЦСЄ

Фінансова група ICU визнана "Кращою компанією з управління активами в Центральній і Східній Європі" за результатами опитування профільного міжнародного видання Institutional Investor Magazine. Також ICU стала переможцем серед компаній цього регіону в номінації "Висока якість корпоративного управління".

Як зазначає Макар Пасенюк, співзасновник ICU, з кожним роком розвивається економіка України притягує до себе все більшу увагу інвесторів, передає видання "Коментарі".

"Ми раді бути причетними до цього результату. Фонди під нашим управлінням в Україні займають перше місце за обсягом активів і прибутковості. А наш міжнародний CIS Opportunity Fund - один з найприбутковіших в Центральній і Східній Європі. За підсумками 2019 року він приніс вкладникам 31.56% річних в доларі", - коментує Макар Пасенюк.

Всього активи під управлінням ICU складають понад $500 млн. З них, за даними Григорія Овчаренка, керуючого локальними активами групи, більше $70 млн - це кошти українських інвестиційних і пенсійних фондів.

"НПФи під нашим управлінням завжди виходять на топові позиції по прибутковості, в тому числі НПФ "Династія" за час нашого управління протягом уже семи років зберігає абсолютне лідерство серед відкритих пенсійних фондів. А середньорічна дохідність нашого "Фонду Облігацій" в розмірі 30.1% - кращий показник в Україні серед облігаційних інвестфондів", - зазначає Григорій Овчаренко.

Не меншу увагу в ICU приділяють розвитку групи за міжнародними стандартами корпоративного управління, що Institutional Investor також зазначив нагородою.

"Визнання колегами і конкурентами високого рівня і якості корпоративного управління нашої групи - це особливо приємно і цінно. Ухвалення якісних управлінських рішень і прозорість системи корпоративного управління є безперечним показником зрілості групи і дає нам очевидну фору в очах клієнтів, особливо в регіоні нашого фокусу, де рівень корпоративного управління ще не такий високий в цілому", - коментує Оляна Гордієнко, радник ICU з корпоративного управління.

Переможців премії International Investor Awards обирають читачі журналу - інституційні інвестори, представники сімейних офісів, глобальних банків і керуючі активами. Ознайомитися з повним переліком переможців премії в 2020 році можна на сайті видання за посиланням.

У 2020 році бізнес-видання Global Banking & Finance Review, що покриває фінансові ринки 150 країн з різних регіонів, також визнало успіхи ICU в управлінні активами. Група отримала премію від видання в номінації "Краща компанія з управління активами в Україні". Крім того, ICU перемогла ще в номінаціях від Global Banking & Finance Review - "Кращий брокер" і "Компанія з кращою корпоративною соціальною відповідальністю".