Держсекретар Мінекономіки Мар'євич залишився на посаді після скандалу з "Укрліктрави"

Держсекретар Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Костянтин Мар'євич зумів втриматися на посаді після скандалу з ДП "Укрліктрави", де за результатами аудиту знайдено великі борги та звільнено керівника, і постанови про звільнення свого керівника міністра Ігоря Петрашка.

Про це повідомляє "Голос".

Проект постанови № 4233 про звільнення Петрашка з посади міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України був зареєстрований 19 жовтня 2020 року у Верховній Раді. Ініціаторами проекту постанови виступили ряд народних депутатів з різних політичних сил, в тому числі, і з фракції "Слуга народу".

Як повідомляє "Антикор", причиною постанови про звільнення Петрашка став скандал з незаконним "призначенням на керівника ДП "Укрліктрави" протеже Мар'євича - Сергія Прунцева".

"Сергій Прунцев, зайшовши на посаду, на першому робочим нараді озвучив вимогу директорам філій ДП "Укрліктрави" щомісяця виплачувати певну суму грошей, яку він буде передавати міністру Ігорю Петрашко. Інформація просочилася в ЗМІ та правоохоронні органи", - пише "Голос".