RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Заяви про ініціювання справи про банкрутство Kernel безпідставні - Dragon Capital

Проти Kernel, найбільшого світового виробника соняшникової олії, подали заяву про ініціювання справи про банкрутство з метою стягнути 30,3 млн дол. Як вважають в Dragon Capital, підстав для оголошення компанії банкрутом немає, оскільки справу було відкрито в зв'язку з конфліктом вимог, а не через фінансовий стан компанії.

Про це пише видання УНІАН.

Раніше колишній співвласник Стіомі Холдинг Михайло Стадник подав заяву в суд Люксембургу з вимогою відкрити справу про банкрутство Kernel Holding S.A. - материнської компанії групи Kernel. Судові тяжби сторони ведуть з 2012, предмет спору - фінальний платіж за покупку Стіомі, здійснення якого залежало від виконання певних умов з боку продавців Стіомі.

Як стало відомо з пресрелізу Kernel, в результаті рішення арбітражу Kernel був зобов'язаний виплатити колишнім власникам Стіомі 30,3 млн дол. Компанія відобразила витрати за позовом в своїй звітності в 2018, однак здійснення платежу на користь Стадника було ускладнене через судову заборону , накладену колишніми юридичними радниками Стадника.

Колишня дружина Стадника поступилася правом на фінальний платіж третій особі, що оскаржує Стадник.

"Це сильніше погіршило ситуацію. Тепер суд повинен визначити, якому з кредиторів і в якій пропорції має заплатити Kernel. З цієї причини в березні 2020 компанія звернулася в суд Швейцарії з проханням дозволити проведення платежу, але розгляди тривають досі", - пише видання.

"Оскільки заява з вимогою порушення справи про банкрутство Kernel була викликана конфліктом вимог, а не фінансовим станом компанії, ми вважаємо, що підстав для відкриття провадження про банкрутство немає", - заявили в Dragon Capital.

"Підстави для відкриття провадження про банкрутство Kernel відсутні також згідно із законодавством Люксембургу", - заявили в прес-релізі Kernel.

Дії Стадника в компанії розцінюють як спробу "заподіяти компанії репутаційний збиток, поширивши неправдиву інформацію про банкрутство". Насправді, мова йде тільки про заяву з вимогою відкрити справу про банкрутство, яке "є неспроможним з юридичної точки зору".

Kernel є лідером аграрного сектора України за обсягами експорту сільгосппродукції. Відповідно до звітності компанії, на 30 вересня 2020 на банківських рахунках групи знаходилося 395 млн дол. У жовтні Kernel успішно випустив єврооблігації на суму 300 млн дол.