RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Глава ДФС Вадим Мельник анонсував новий формат діалогу з бізнесом щодо боротьби з безакцизним алкоголем

У будівлі Державної фіскальної служби України 26 лютого відбулася зустріч Глави ДФС Вадима Мельника з представниками бізнесу та виробниками лікеро-горілчаної продукції. Метою зустрічі було заявлено налагодження конструктивної співпраці, розробка спільних заходів, спрямованих на протидію незаконній реалізації алкогольної продукції через роздрібні торгові точки, Інтернет і оператори поштового зв'язку.

На зустрічі представники бізнесу і виробники лікеро-горілчаної продукції підняли ряд питань щодо боротьби з безакцизними товарами, перевірок, процесу утилізації контрафактної продукції та інших аспектів, пов'язаних з виконанням ДФС її повноважень.

На зустрічі були присутні представники компаній, які займаються поштовими доставками, вони підняли питання про перевірки та судові розгляди, в той час як, на їхню думку, у співробітників таких підприємств немає можливості визначати, чи використають їхні послуги виробники контрафактного і безакцизного алкоголю. Учасники круглого столу висловили думку, що виробництво безакцизного алкоголю виробляється на тих же заводах, де створюється і акцизний лікеро-горілчаний продукт, оскільки в промислових масштабах в домашніх умовах немає можливості створювати потрібні обсяги безакцизної продукції.

Глава ДФС Мельник заявив, що незважаючи на процедурні складності, він бачить пріоритетом діяльності служби боротьбу з безакцизним алкоголем, оскільки дане питання на сьогодні є дуже політизованим.

Також глава Державної фіскальної служби повідомив про оновлений формат діалогу з бізнесом. Він розповів, що готує новий проект, який стане гарантією створення діалогу між державою і підприємцями.

"Наша робота з руйнування схем і ліквідації тіньового ринку - це не тільки про економічну безпеку, а також про допомогу бізнесу. Офіційні представники торгових марок терплять репутаційні збитки через існування підробок. Знищити діяльність тіньових підприємств і спростити обмін інформацією допоможе проектний офіс для зв'язків з бізнесом", - сказав Вадим Мельник.

Нагадаємо, що в грудні 2020 Кабмін на позачерговому засіданні призначив Вадима Мельника головою Державної фіскальної служби. У понеділок, 22 лютого, стало відомо, що Мельник почав кадрову чистку і звільнив 10 керівників регіональних підрозділів.