RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Більше 100 депутатів закликали Венедіктову захистити 25 тис працівників "Укрлендфармінгу" від Ситника

Більше 100 народних депутатів підписали звернення до Генерального прокурора Ірини Венедіктової після скарги 25 тис працівників агрохолдингу "Укрлендфармінг". Збір підписів в ВРУ під зверненням триває. Депутати заявляють, що вже 5 років аграрії стикаються з тиском з боку НАБУ через особистісний конфлікт Артема Ситника з акціонером компанії.

Про це повідомляють Українські новини.

Депутати закликають Ірину Венедіктову виконати рішення суду про передачу справ проти акціонера незаангажованим правоохоронним органам: суд встановив, що директор НАБУ Артем Ситник має конфлікт інтересів, а тиск НАБУ знищує 30 тис робочих місць і призводить до втрат держбюджету.У зверненні до Генпрокурора депутати заявляють, що занепокоєні ситуацією, яка полягає в переслідуванні керівника і засновника компанії "Укрлендфармінг" Олега Бахматюка.

"Це переслідування викликає підозри у заангажованому ставленні директора НАБУ Артема Ситника до компанії і її акціонера", - стверджують нардепи.

Парламентарі повідомляють, що рік тому в компанії працювало близько 30 тис робітників, 13 тис з яких станом на 2021 втратили роботу через закриття 37 підприємств.

"За 10 років агрохолдинг інвестував в економіку України більше 3 млрд дол, у тому числі завдяки залученню коштів іноземних інвесторів і кредитних коштів, наданих компанії міжнародними фінустановами. Тільки за останні три роки підприємства компанії сплатили порядка 7,7 млрд грн податків, створювали 1% ВВП України… Компанія "Укрлендфармінг", підприємства якої розташовані в 22 областях України, відіграє важливу роль в соціальному житті у містах і селах. Агрохолдинг надавав соціальну допомогу 706 населеним пунктам, працював з 298 тис орендодавцями земельних паїв. У нас викликає серйозне занепокоєння 5-річне переслідування НАБУ підприємства без доведеного в суді порушення з боку компанії та її засновника. Компанія і бюджет країни несли фінансові і репутаційні втрати. Багаторічне кримінальне переслідування і закриття таких відомих в світі підприємств, як "Укрлендфармінг", шкодить національним інтересам нашої держави", - йдеться у зверненні.

Нардепи закликають Генпрокурора взяти під особистий контроль дотримання законності у згаданих справах та виконання рішення Печерського райсуду від 21.01.2021 року у справі № 757/1872/21-к.

"Обговорюється питання створення тимчасової слідчої комісії з цього питання. Нашою метою є показати бізнесу, що парламент дбає про дотримання законності, прав кожного українця. Закликаємо Генерального прокурора взяти під особистий контроль здійснення досудового розслідування, перевірити законність його порушення та розгляду", - повідомив народний депутат Павло Павліш. Член аграрного комітету Андрій Богданець заявив, що "найбільша компанія страждає від несправедливості, а країна недоотримує надходження в бюджет. Неприпустимо, щоб в європейській державі було переслідування приватних компаній".

У рішенні Печерського районного суду Києва від 21.01.20121 по справі № 757/1872/21-к зазначено необхідність розглянути клопотання про вирішення спору про підслідність у кримінальних провадженнях через конфлікт інтересів директора НАБУ Артема Ситника у справі проти акціонера компанії "Укрлендфармінг" Олега Бахматюка.