RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

ППБ намагається змусити Carlsberg розірвати спонсорський контракт зі збірною по футболу - постанова суду

Пивоварня "Перша приватна броварня" (ППБ) львівського підприємця Андрія Мацоли в судовому порядку добивається розірвання контракту між національною збірною з футболу та її новим спонсором – компанією "Карлсберг Україна".

Про це сказано в постановах Господарського суду міста Києва, пише "Капітал".

В рамках позову ППБ вимагають заборонити своєму прямому конкуренту CarlsbergUkraine використовувати на продукції згадки про спонсорську підтримку національної команди.

"Мотивувати таку вимогу тим, що ППБ, як колишній спонсор збірної, нібито мав переважне право на підписання нового контракту. Але статус спонсора збірної України з футболу ППБ втратила в кінці минулого року після закінчення дії договору, так і не виконавши всіх взятих на себе фінансових зобов'язань перед командою. Львівська пивоварня завершила контракт в статусі боржника, що, на думку відповідачів позову, позбавляє її будь-яких переваг", - пише видання.

Як говориться в матеріалі, "Перша приватна броварня" прямо аргументує свої дії тим, що вважає Carlsberg прямим конкурентом. У позові вона не вказує розмірів матеріальних збитків через втрату спонсорського статусу національної збірної. Адже контракт з ППБ, не дивлячись на борги, не був розірваний достроково. Тому свої вимоги львівська пивоварня називає "немайновими".

Новий спонсор, в свою чергу, наполягає на тому, то підписав угоду про спонсорську підтримку національної команди без будь-яких порушень. Сталося це тільки в січні 2021 року.

Раніше Мацола активно кредитував ППБ у Європейського банку реконструкції та розвитку. Внаслідок цього, ЄБРР став власником частини пивоварні в розмірі 22%.

"Перша приватна броварня" і раніше була помічена в неконкурентних війнах з колегами по ринку. У 2018 компанія, наприклад, випустила хард-лимонад під ТМ Hard Citrus, яка практично дублювала ТМ компанії "Оболонь" - Hardmix Citrus.