RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Конкурс по вибору давальця для ОПЗ: "Агро Газ Трейдинг" заявляє про порушення і готовність йти до суду

Компанія "Агро Газ Трейдинг" заявляє про порушення в ході вибору нового постачальника давальницького газу для Одеського припортового заводу. На думку АГТ, що поставляє газ на ОПЗ з літа 2019, порушення,що мали місце, створюють ризики для функціонування заводу, і АГТ залишає за собою право звернутися в судові інстанції.

Про це йдеться в повідомленні АГТ на офіційному сайті компанії.

В АГТ заявляють, що за період співпраці з ОПЗ, з літа 2019, завод повернув лідируючі позиції серед підприємств хімпрому України за обсягами виробленого карбаміду і аміаку, забезпечив зростання заробітних плат співробітників, відновив позиції на міжнародних ринках, запустив виробництво медичного кисню, почав погашати раніше накопичені борги перед "Нафтогазом" і підвищив капіталізацію в рамках підготовки до приватизації.

В АГТ вважають, що вибір маловідомої сінгапурської компанії DACHEX SHIPPING PTE. LTD зі статутним капіталом в $10 тис, що не спеціалізується на поставках енергоносіїв, як нового постачальника газу для ОПЗ був здійснений непрозоро і не забезпечить необхідний фінансовий ефект для заводу.

"Під час проведення третього етапу відбору - переговорів, був порушений затверджений порядок проведення процедури відбору шляхом встановлення однакових визначають додаткових умов співпраці - максимально запропонована сума фінансування (безвідсоткова позика) і термін такого фінансування. Такі додаткові умови не передбачені у затвердженому Правлінням АТ "ОПЗ" (протокол від 23.03.2021 № 15) та Наглядовою радою АТ "ОПЗ" (протокол від 29.03.2021 № 8/2021) порядок проведення відбору та визначення замовника робіт з переробки давальницької сировини та послуг з відвантаження готової продукції для АТ "ОПЗ ". ТОВ "АГТ" на переговорах з АТ "ОПЗ" у рамках затвердженого порядку, крім запропонованої суми фінансування, також запропонувало збільшення вартості послуг переробки та фінансування СК "Хімік" протягом всього терміну дії договору", - заявляють в АГТ.

Унаслідок порушень процедури відбору давальця АГТ готова йти до судових інстанцій.

"ТОВ "АГТ" впевнене, що встановлення додаткових умов при проведенні переговорів є незаконним і сприяє непрозорому обранню нового постачальника для АТ "ОПЗ". Більш того, встановлення таких умов призводить до обмежень АТ "ОПЗ" при виборі нового постачальника, адже підвищення вартості послуг переробки або інші форми інвестицій забезпечили б набагато більший економічний ефект для заводу. Свою позицію ми готові відстоювати в судах відповідно до чинного законодавства України", - резюмували в АГТ.