RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

ЖК "Західний" в Чайках опинився під арештом: інвестори можуть постраждати - ЗМІ

У Київській області з'явився ще один проблемний житловий комплекс, це загрожує проблемами його інвесторам - покупцям квартир.

Про це пише "Обозреватель".

"6 липня 2021 було відкрито кримінальне провадження щодо забудовника ЖК "Західний" (с. Чайки, вул. Коцюбинського 9, 29 і 30), обвинуваченого в порушенні ст. 190 Кримінального кодексу (Шахрайство). Таке рішення виніс Голосіївський районний суд Києва в рамках розгляду кримінальної справи №12021100010001653", - йдеться в матеріалі.

Як пишуть журналісти, забудовник - компанія "Екосорб" - "залучила на будівництво комплексу близько 500 млн грн кредитних коштів і не повернула борг кредитору". "Справу про банкрутство було відкрито в 2017 році, майновий комплекс готувався до реалізації для погашення заборгованості перед кредиторами".

"Однак, як видно з рішення суду, недобудови та трансформаторні підстанції, незважаючи на запущену ліквідатором КК "Екосорб" процедуру їх реалізації в рамках процедури банкрутства, були переоформлені на інші компанії (зокрема ПГ Інвест) і продані через майданчик автоматизованих торгів СЕТАМ. Подібні схеми заволодіння майном можуть бути реалізовані завдяки залученню держреєстратора (в рішенні суду згадується держреєстратор Тютюн Д.С.), приватного нотаріуса та приватного виконавця, а також представників регіональної влади", - зазначають журналісти.

На даний момент на майно ЖК "Західний" "накладено арешт, відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 КК. Поки ведуться слідчі дії будь-які дії з майном заборонені".

За даними порталу lun.ua, ЖК "Західний" розташований в с. Чайки Києво-Святошинського району та складається з декількох будинків, два з яких добудовані і здані в експлуатацію, а будівництво 3 і 4 черг заморожено на етапі будівництва.