RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Білоруський НПЗ виступив проти додавання "БРСМ-Нафтою" спирту в їхній бензин

"Представник найбільшого в Білорусі Мозирського нафтопереробного заводу заявив про неприпустимість додавання спирту в бензин". Свою заяву він зробив "у відповідь на запит про програму мережі АЗС "БРСМ-Нафта" по додаванню в білоруські бензини паливного етанолу".

Про це пише "Вести".

"Додавання в товарну продукцію - автомобільні бензини - компонентів етилового спирту без контролю якості неприпустимо, оскільки веде до втрати оригінальних експлуатаційних характеристик нафтопродуктів. Про це enkorr повідомили на Мозирському НПЗ у відповідь на запит щодо програми мережі АЗС "БРСМ-Нафта" з поліпшення якості шляхом додавання в білоруські бензини паливного етанолу", - повідомляє видання.

За словами головного інженера ВАТ "Мозирський НПЗ" Євгена Григоровича – "при додаванні етилового спирту відбуватиметься підвищена корозія технологічного обладнання через здатність спирту поглинати вологу з атмосферного повітря. Також, при транспортуванні автомобільних бензинів, приготованих з етиловим спиртом на великі відстані відбувається розшарування продукту на компоненти - бензин і спирт".

Як пише видання, "БРСМ-Нафта" "з травня відмовилася від продажу заводських бензинів марки А-92 і перейшла на реалізацію бензину Plus А-92 Євро 5-Е5, який отримують шляхом додавання в заводські бензини 1% паливного етанолу (спирту). Згідно з опублікованими на АЗС БРСМ паспортами якості, Plus А-92 Євро 5-Е5 був вироблений на базі бензину Мозирського НПЗ".

Українські нафтопереробні заводи, які в документах БРСМ вказані як потенційні виробники "базових" бензинів для додавання біоетанолу, "також заявили про неприпустимість додавання в вироблений ними бензин А-92 паливного біоетанолу", зазначають журналісти.